Børs og finans

Sivil domstol hever Norsk Hydros produksjonsforbud

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Hydros Alunorte-anlegg. Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.

Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/File Photo/NTB Scanpix

Foto: REUTERS/Ricardo Moraes/File Photo/NTB Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
16. mai 2019 - 05.48

Den føderale domstolen i Belém, Brazil, løftet produksjonsembargoen mot Alunorte i en sivilrettslig prosess på onsdag, 15. mai, opplyses det i en børsmelding.

«Produksjonsembargo fra den samme domstolen i en strafferettslig prosess gjelder fortsatt, men det er forventet at avgjørelsen i den sivile saken vil gjøres gjeldende i straffesaken innen kort tid», heter det i meldingen

 Det er ifølge meldingen ikke fattet noen avgjørelse vedrørende embargoene over det nye avfallsdeponiet for bauksittrester (DRS2), og Alunorte vil derfor fortsette å produsere på 50 prosent kapasitet inntil produksjonsembargoen under den strafferettslige prosessen også blir løftet.

«Beslutningen om å løfte produksjonsembargoen i den sivilrettslige saken mot Alunorte kom etter en høring 12. April, hvor Ministério Público og Alunorte innga en felles begjæring om å løfte begge produksjonsembargoene», skriver Norsk Hydro.

- Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser frem til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sier EVP for forretningsområdet Bauxitt & Alumina, John Thuestad, i en kommentar.

Ettersom den føderale domstolens embargo hindrer bruk av nye DRS2, fortsetter Alunorte å benytte det gamle avfallsdeponiet for bauksittrester (DRS1).

Det anslås ifølge meldingen en gjenværende levetid på 8-18 måneder i DRS1, avhengig av produksjonsvolum.

Les hele meldingen her.