Børs og finans

Spillselskap må betale 24 millioner kroner etter forlik

To datterselskapet av Gaming Innovation Group inngikk forlik med britiske myndigheter.

Robin Reed - Foto: Finansavisen

Robin Reed - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Rune Tryti
15. mai 2019 - 10.13

To datterselskaper av spillselskapet Gaming Innovation Group har inngått et forlik med britiske myndigheter knyttet til brudd på regler for hvitvasking og sosialt ansvar i perioden 2014-2017, opplyses det i en børsmelding.

De to datterselskapene Betit Operations Limited og MT SecureTrade må til sammen betale om lag 2,45 millioner euro, eller rundt 24,1 millioner kroner i forliket. Pengene skal betales til veldedige organisasjoner som fremmer ansvarlig gambling.

- Hvert av selskapene erkjente tidligere svakheter i sin kontroll for å møte krav til sosial ansvarlighet tidlig i prosessen til Gambling-kommisjonen, og tok umiddelbare grep for å møte svakheter i sine prosedyrer, sier GIG-sjef Robin Reed i meldingen.

Selskapet tok allerede i årsrapporten for 2018 avsetninger for å dekke kostnadene ved forliket.

GIG-aksjen faller onsdag 3,14 prosent på Oslo Børs.