Børs og finans

Stig Myrseth: Det kan bli en pengemaskin

Stig Myrseth. Foto: Gediminas Zilinskas.

Stig Myrseth. Foto: Gediminas Zilinskas.

Artikkel av: Stian Jacobsen
7. mai 2019 - 14.40

Høy leveringstakt av nye skip kombinert med redusert eksportvolum fra OPEC-land har gjort de seneste årene til en laber affære for stortank.

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning, med overskriften «Tank-bonanza i emning» skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at vi nå står ved en korsvei der både sykliske og strukturelle trender gir grunn for optimisme og indikerer et strammere marked fra andre halvår.

Åpenbart valg

- Kombinasjonen av økt etterspørselsvekst, redusert tilbudssidevekst og stigende nybyggpriser er et godt utgangspunkt for positiv kursutvikling i tanksektoren. Frontline er et åpenbart aksjevalg, men høy premie mot netto stålverdi reflekterer allerede en bedring i markedet, skriver Myrseth.

Potensielle pengetrykkerier

- Hunter Group fremstår minst like interessant. Rederiet har åtte stortankskip i ordreboken med levering gjennom tredje kvartal 2020. Topp moderne skip vil bli potensielle pengetrykkerier hvis dagratene begynner å stige, men selskapet har ikke fullfinansiert investeringskostnaden enda. Oppsiden i aksjen avhenger av finansieringsvilkårene de oppnår, avslutter Myrseth.

I rapporten trakk han også frem Okeanis Eco Tankers, som var den enste av disse aksjene som fikk plass i ukeporteføljen. Det skjedde på bekostning av Northern Drilling.

Les også: Myrseth stokker om – anbefaler seks aksjer