Børs og finans

Nel oppdaterer etter eksplosjon

Aksjen spretter opp.

Uno-X-stasjonen i Sandvika der en hydrogentank eksploderte mandag 10/6 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix.

Uno-X-stasjonen i Sandvika der en hydrogentank eksploderte mandag 10/6 2019. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
13. juni 2019 - 13.46
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Nel forteller i en børsmelding torsdag ettermiddag om foreløpige funn gjort av sikkerhetskonsulentene i Gexcon etter eksplosjonen på hydrogenstasjonen i Sandvika mandag.

- Basert på hva vi har sett på stedet, kan vi konkludere med at verken elektrolysøren eller dispenseren brukt av kundene hadde noe å gjøre med hendelsen. Vi vil fortsette å analysere de andre komponentene på stedet for å snevre inn kilden ytterligere, sier nestsjef og rådgiver Geirmund Vislie i Gexcon i en kommentar.

I tillegg til elektrolysøren og dispenseren, består Kjørbo-anlegget av en stasjonær lavtrykks lagringsenhet, en lavtrykks transportenhet, en stasjonær høytrykks lagringsenhet, ulike ventilpaneler og en hydrogenfylleenhet.

Anlegget omfatter også en alkalisk elektrolysør i container. Denne produserer hydrogen delvis fra solenergi, og er levert av Nel.

- Vi er fornøyde med de foreløpige funnene, og vår elektrolysedivisjon vil nå returnere til normal drift, sier Nel-sjef Jon André Løkke i en kommentar.

Nel reagerer med å stige 12,7 prosent til 5,78 kroner på Oslo Børs, etter å ha vært markant ned tidligere i dag.