Børs og finans

Ruster opp 34 år gammel rigg for 900 mill. - fikk DNO kontrakt

Well-Safe Solutions kjøpte aldrende Diamond Offshore-rigg for å plugge gamle oljebrønner og har allerede en kjempekontrakt på plass. Nå jobbes det med å utvide flåten med flere rigger. 

Rigg Foto: Well Safe Solutions.

Rigg Foto: Well Safe Solutions.

Artikkel av: Are  Strandli
12. juni 2019 - 13.15

I april ble det kjent at riggselskapet Diamond Offshore hadde solgt den 34 år gamle halvt nedsenkbare boreriggen «Ocean Guardian» til det spesialiserte dekommisjoneringsselskapet Well-Safe Solutions.

Det ble opplyst at Aberdeen-baserte Well-Safe ville investere 100 millioner dollar, eller nær 900 millioner kroner, for å konvertere riggen til en rendyrket plugge- og dekommisjoneringsenhet.

To måneder etter at riggen ble sikret, er den første kontrakten i boks.

DNO-kontrakt

Riggen som har fått navnet «Well-Safe Guardian» skal dekommisjonere inntil 21 brønner for DNO North Sea  på britisk sokkel, ifølge en melding fra selskapet.

Brønnene er lokalisert på Schooner- og Ketch-feltene i den sørlige delen av Nordsjøen der produksjonen ble avsluttet i august i fjor. 

Planleggingen starter umiddelbart, mens selve offshorearbeidet er ventet å starte opp mot slutten av 2019.

Varigheten er anslått til om lag 2 år. 

- Dette er en fantastisk prestasjon av Well-Safe, og tillater oss å bygge et kontinuerlig program med arbeid gjennom en kampanje-basert tilnærming og realisering av tilknyttede fordeler, sier konsernsjef Phil Milton i Well-Safe Solutions. 

Vil utvide flåten

Well-Safe Solutions ble etablert i 2017 og har som mål å bli et ledende selskap innen plugging og dekommisjonering av oljebrønner.

Undersøkelser viser ifølge selskapet at det er et behov for å dekommisjonere mer enn 33.000 brønner over hele verden de neste 20 årene.

Selskapet er allerede i samtaler om å kjøpe nok en halvt nedsenkbar borerigg til dette formålet. 

Etter hvert vil det også bli innlemmet en jack-up-rigg og flere andre fartøyer. 

Da avtalen om å kjøpe «Ocean Guardian» var inngått, hadde selskapet vært i inngående diskusjoner med opp til flere potensielle kunder.