Børs og finans

Boeing tar kostnad på over 40 milliarder

Parkeringen av 737 MAX tynger regnskapet for andre kvartal. 

Artikkel av: Rune Tryti
18. juli 2019 - 22.41

Flyprodusenten Boeing vil regnskapsføre en kostnad på 4,9 milliarder dollar etter skatt, eller rundt 42 milliarder kroner i andre kvartal for å erstatte kostnader flyselskapene har hatt i forbindelse med parkeringen av selskapets 737-MAX fly, opplyses det i en melding etter børsslutt i USA.

Kostnaden tilsvarer 8,74 dollar per aksje. Til sammenligning endte Boeing aksjen i 366 dollar torsdag. Overraskende nok stiger Boeing-aksjen 1,78 prosent i etterhandelen på Wall Street. Det kan tenkes at markedet hadde ventet seg en enda større kostnad. 

Boeing 737 MAX-flyene har stått på bakken verden over siden mars etter to flystyrter på kort tid med flytypen i Indonesia og Etiopia, som til sammen tok livet av 346 mennesker. Det er usikkert når flyet vil returnere til luften, men selskapet estimerer at flyene er i drift igjen tidlig i fjerde kvartal. 

Selskapet skriver at det forventer flere kostnader knyttet til parkeringen i årene som kommer.

- MAX-parkeringen innebærer betydelig motvind og den finansielle effekten i dette kvartalet reflekterer de nåværende utfordringene, og bidrar til å adressere fremtidige finansielle risikoer, sier Boeing-sjef Dennis Muilenburg.

Boeing vil legge frem tall for andre kvartal 24. juli. Selskapet vil også komme med ny finansiell guiding for hele 2019 senere.

Les også: Stanser ansettelser etter 737 MAX-trøbbel