An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Kværner overrasker positivt

Skuffer samtidig litt på topplinjen

Boligkvarteret til Johan Sverdrup ved Kværner-verftet på Stord. (Foto: Kværner ASA)

Boligkvarteret til Johan Sverdrup ved Kværner-verftet på Stord. (Foto: Kværner ASA)

Artikkel av: Rune Tryti
12. juli 2019 - 07.04

Kværner melder om et resultat etter skatt på 69 millioner kroner i årets andre kvartal, sammenlignet med et resultat etter skatt på 42 millioner kroner samme kvartal i fjor. 

På forhånd hadde analytikerne ventet et resultat etter skatt på 42,5 millioner kroner, ifølge estimater fra Bloomberg. 

Inntektene beløp seg til 1.876 millioner kroner, sammenlignet med 1.827 millioner kroner i andre kvartal i fjor. Her hadde analytikerne ventet 1.993 millioner kroner. 

Driftsresultatet (ebit) ble på 90 millioner kroner, opp fra 63 millioner kroner.

- Vi opplever at Kværners evne til å levere forutsigbare resultater er vel ansett hos mange kunder. Vi er tilfredse med at vi for 33. kvartal på rad leverer et resultat i tråd med det vi har forespeilet markedet. Vi opprettholder forventningene til 2019, med inntekter for året på over 8 milliarder kroner. Vi fastholder også vårt mål om å øke omsetningen til over 10 milliarder kroner innen 2023, fra drøyt 7 milliarder i 2018, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef.

I løpet av våren har Kværner levert Johan Sverdrup utstyrs- og boligplattform til Equinor samt brønnhodeplattformen for Valhall Flanke Vest til Aker BP. For Kværner, vil den høye aktiviteten i første halvår fortsette i andre halvår, heter det i rapporten. 

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet en backlog på 9.037 millioner kroner.

- Ordrereserven vår er god, og alle prosjekter har fremdrift i henhold til plan. Som vi sa ved starten av 2019, så forventer vi at flere prospekter vil passere viktige beslutningsmilepæler hos våre kunder i løpet av høsten. Vi antar at noen få kontrakter av varierende størrelse kan bli tildelt i andre halvår, men at de fleste av de større prospektene tildeles i 2020 og 2021. Vi er derfor i gang med å posisjonere oss for flere av disse mulighetene. Et eksempel er at vi bare i løpet av det siste halvåret har utarbeidet flere anbud på viktige offshore vindkraftprosjekter, og vi har flere prospekter vi skal levere anbud på i tiden som kommer, sier Løken.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet fortsatt en solid kontantbeholdning på 2.714 millioner kroner. 

Hør på kvartalspresentasjonen her fra kl 09.00!