Børs og finans

Møkster får nytt år med Vår Energi

Simon Møkster Shipping har fått forlenget kontrakten med Vår Energi for et av sine moderne forsyningsskip.

Stril Luna (PSV). Foto: Simon Møkster Shipping.

Stril Luna (PSV). Foto: Simon Møkster Shipping.

Artikkel av: Are  Strandli
5. juli 2019 - 20.50

Det familieeide offshorerederiet Simon Møkster Shipping som har base på Tasta i Stavanger, har sikret seg en ettårig kontraktsforlengelse med Vår Energi for det 2014-bygde plattform forsyningsskipet (PSV) «Stril Luna».

Det fremgår av en melding fra rederiet fredag.

Forlengelsen varer fra august 2019 til august 2020. «Stril Luna» vil primært operere i de sørlige delene av Nordsjøen til en ukjent dagrate.

I meldingen fra Simon Møkster Shipping heter det at rederiet er stolt av å forlenge perioden på mer enn 20 år med kontinuerlig arbeid for Vår Energi som ble til rett før jul i fjor gjennom sammenslåingen av Eni og Point Resources. Sistnevnte var den forrige kontraktsmotparten, og før det var det ExxonMobil.

Den forrige meldingen om forlengelse kom i september i fjor.

Da ble det opplyst at «Stril Luna» ville ta ta over for et annet Simon Møkster-fartøy, nemlig «Strilmøy» som da hadde bistått med logistikk og ERRV-tjenester (nødrespons og redning) for ExxonMobil i nær 13 år på rad.