Børs og finans

Nok en milliardkontrakt til Torghatten-selskap

Trønderbussene kjører på i Sverige.

Torghatten sett fra Brønnøysund med broen over. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Torghatten sett fra Brønnøysund med broen over. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

Artikkel av: Are  Strandli
19. juli 2019 - 16.34

Trønderbilene, et heleid datterselskap av transportkonsernet Torghatten, har inngått en 10-års kontrakt med Lenstrafiken i Jemtland AB for busstransport i Jemtland.

Det fremgår av en melding fredag.

Ifølge meldingen omfatter avtalen hovedtyngden av all ordinær rutetrafikk i kommunene Østersund, Krokom, Berg, Brekke, Herjedalen og Strømsund.

Totalt skal det settes 97 busser i trafikk, og ansettes 120 nye medarbeidere.

Kontraktsverdien for hele perioden oppgis til omlag 1,25 milliarder svenske kroner, eller rundt 1,14 milliarder norske kroner.
- Dette er den første kontrakten Trønderbilene har vunnet i Sverige og representerer et gjennombrudd for en langsiktig satsing i landet. Trønderbilene ser fram til å utvikle kollektivtrafikken i Jemtland sammen med Lenstrafiken, sier adm. dir. Vidar Kjesbu i Trønderbilene i en kommentar.

Etter det Hegnar.no forstår, ble kontrakten opprinnelig tildelt i fjor sommer, men på grunn av en klage, har den ikke blitt fullført før nå.

Milliardkontrakt i Troms

Tidligere i juli meldte Torghatten Buss AS, som også er et heleid datterselskap av Torghatten ASA, at det hadde vunnet fem kontrakter for busstransport i Troms Fylke.

Hovedkontrakten, som er for Harstad området, varer i ni år, med opsjon på ytterligere tre år.

Inkludert opsjoner har kontrakten som starter opp i 2020 en verdi på 780 millioner kroner.

I tillegg er Torghatten Buss tildelt fire kontrakter med skolekjøring, for kommunene Nordreisa, Storfjord, Lyngen og Målselv.

Den samlede verdien av disse kontraktene, hvis lengde varierer oppgis til 17 millioner kroner i året, og antall busser som skal benyttes er 17.

Avhengig av lengden, nærmer de nye busskontraktene i Troms seg en samlet verdi på én milliard kroner.

Ifølge Torghatten vil det bli satt inn nye busser i alle anbudene, noe som "gir en god miljøgevinst".