Børs og finans

Rec Silicon taper penger

Inntektene faller for Rec, men bunnlinjen ble betydelig bedre.

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.

Artikkel av: Rune Tryti
25. juli 2019 - 07.01

Rec Silicon melder om resultat etter skatt på minus 37,8 millioner dollar i årets andre kvartal, sammenlignet med minus 374,4 millioner dollar samme kvartal i fjor. 

Den store forbedringen skyldes hovedsakelig langt lavere nedskrivninger. I kvartalet tok selskapet nedskrivninger på 20 millioner dollar, mot 340,4 millioner dollar i fjor. 

Inntektene beløp seg til 47 millioner dollar, ned fra 58,9 millioner dollar i andre kvartal 2018. 

Ebitda ble på pluss 0,5 millioner dollar, opp fra minus 9,6 millioner dollar i fjor.

Driftsresultatet (ebit) ble på minus 32,9 millioner dollar, mot minus 370,1 millioner dollar. 

Ved utgangen av kavrtalet hadde selskapet 38,4 millioner dollar i kontanter. 

I kvartalet solgte selskapet 2.090 tonn polysilisium, sammenlignet med 2.004 tonn i andre kvartal i fjor. 

Grunnet begrenset tilgang til det kinesiske markedet ble produksjonen ved FBR-fasiliteten i Moses Lake kraftig redusert. Som følge av dette ble produksjonen av polysilisium 980 tonn, ned fra 2.478 tonn i fjor. 

- Vi ble dessverre nødt til å stenge FBR-fasiliteten grunnet begrenset tilgang til det kinesiske markedet. Vi er fortsatt optimistiske for at forhandlinger mellom USA og Kina vil resultere i tilgang til det kinesiske polysilisium-markedet slik at vi kan gjenoppta produksjonen på FBR-fasiliteten, sier Rec-sjef Tore Torvund. 

Tidligere i juli meldte selskapet at det kuttet 100 stillinger på Moses Lake for å kutte kostnader og bevare likviditet.

Selskapet venter at produksjonen fra FBR-fasiliteten vil være null i tredje og fjerde kvartal, og skriver at fabrikken ikke vil gjenoppta drift før det har fått tilgang til det kinesiske markedet eller andre betydelig positive utviklinger i polysilisium-markedet har funnet sted. 

Se kvartalspresentasjonen live her fra kl. 08.00!