An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Tungvektere spretter opp etter kvartalstall

Aker BP og Gjensidige spretter opp som følge av hyggelige kvartalstall

Artikkel av: Hans Christian Vold
12. juli 2019 - 09.06

Noen minutter ut i handelen på Oslo Børs fredag er hovedindeksen opp 0,11 prosent til 884,2 indekspoeng.

Av tungvekterne på Oslo Børs er Equinor ned 0,69 prosent, mens Telenor er ned 0,36 prosent. Videre er DNB ned 0,15 prosent. Hiddn Solutions spretter opp 20 prosent i lys av at selskapet utsatte fristen for selskapets videre eksistens.

Kvartalsrapporter 

Aker BP er i skrivende stund opp 2,9 prosent etter at selskapet tidligere i morges slapp tall for andre tall. Rett før kvartalsrapporten ble det også annonsert et oljefunn ved en utforskningsbrønn på Liatårnet, størrelsen er estimert til mellom 80 og 200 millioner fat oljeekvivalenter. Les mer utfyllende melding her.

Gjensidige slapp også tall tidligere i morges. I skrivende stund er aksjen opp 4,19 prosent, og er dagens hittil mest omsatte. Resultat etter skatt kom inn på 1,34 milliarder kroner, mens forventning lå i intervallet 1,0 milliarder kroner til 1,1 milliarder kroner. Resultat per aksje ble 2,68 kroner, analytikernes forventninger i snitt lå på 2,21 kroner. Les mer utfyllende melding her.

Storebrand er ned fem prosent i lys av et dårligere andre kvartal enn forventet. Resultat etter skatt tikket inn til 451 millioner kroner, mot 583 millioner kroner i samme periode året før.

Oljepris 

Oljeprisen fortsetter oppover fredag morgen. Et fat brent nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 67,07 dollar fatet, og er opp 0,83 prosent. Videre omsettes WTI-oljen for 60,68 dollar til 60,68 dollar fatet. 

Blant årsakene til nylig oppgang finner vi tall fra USAs energimyndigheter som viste et mye større lagertrekk enn ventet, og at OPEC har senket sine prognoser for produksjon i 2019 utenfor OPEC-landene. Videre har oljeprodusenter i den amerikanske delen av Mexico-gulfen begynt å evakuere arbeidere i frykt for orkan, dette påvirker tilbudssiden i form av redusert tilbud som igjen medfører en høyere oljepris.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.