Børs og finans

- Kan lett sitte på flere milliarder fat

Rystad-analytiker mener det seneste oljefunnet i Guyana har enorm betydning.

Foto: Tullow Oil.

Foto: Tullow Oil.

Artikkel av: Are  Strandli
12. august 2019 - 21.21

- Etter å ha dominert listen over store offshore oljefunn i 2018, forlenger Guyana sin vinnerrekke. Med flere identifiserte prospekter kan Tullow og partnerne lett være sittende på en blokk bestående av flere milliarder fat, skriver analytiker Palzor Shenga i Rystad Energy i en oppdatering etter oljefunnet i Guyana, som ble annonsert mandag.

«Jethro-1»-brønnen var på analyseselskapets liste over brønner å følge med på i 2019.

 - Funnet har ikke bare stor betydning for prospektene identifisert i blokken, men også for den fremtidige letingen i Guyana, og sementerer utvidelsen av petroleumssystemet utover den «game changing» Staebrok-blokken, skriver Shenga.

 Funnet er også gode nyheter for andre operatører som skal drive leteboring i området i nær fremtid, ifølge Rystad-analytikeren.

I tillegg til den Repsol-opererte «Carapa-1»-brønnen i Kanuku-blokken, skal CGX bore «Utakwaaka-1»-brønnen i Corentyne-blokken innen utgangen av året. 

- Tullow er partner i Kanuku-blokken og selskapets kunnskap vil være svært hjelpsomt på «Carapa-1»-brønnen ettersom selskapet var i stand til å fullføre en ekstremt kostnadseffektiv operasjon på «Jethro-1», tilføyer Shenga.