Eiendom

Kjøperne gikk helt amok - strøken leilighet smalt to millioner over

- Dette er toppadressen for mange. Flere hadde ventet på en leilighet i denne oppgangen i årevis, sier megler.

Gimle Terrasse 3. Foto: Privatmegleren Dyve $amp; Partnere.

Gimle Terrasse 3. Foto: Privatmegleren Dyve $amp; Partnere.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
21. mai 2015 - 17.30

- Det har vært en hektisk dag.

Eiendomsmegler og partner Alexander Sandaas i Privatmegleren Dyve & Partnere puster ut etter å ha formidlet salget av en totalrehabilitert 5-romsleilighet på en av Norges mest ettertraktede boligadresser: Gimle Terrasse 3.

- Sjeldent kaliberLeiligheten på 145 kvadratmeter (P-rom) i 2. etasje var priset til 13,69 millioner og taksert til 14 millioner kroner. Da støvet hadde lagt seg etter budrunden, sto Sandaas igjen med en salgssum på voldsomme 15,7 millioner kroner.

Det tilsvarer en kvadratmeterpris på over 108.000 kroner.

- Siden nyttår har jeg solgt 6-7 boliger for 15 milloner eller mer, men denne leiligheten er likevel av et sjeldent kaliber. Objekter i denne prisklassen lever litt sitt eget liv, sier megleren til Hegnar.no.

Han estimerer oppmøtet på visningene til rundt 40 personer.

- Vi hadde et håp om å se 14-tallet, men skjønte at det kunne ta av da samtlige 30 prospekter ble revet bort på første visning mandag. Startbudet på prisantydning fikk en del av de rundt 25 på listen til å falle av, men fire sultne budgivere meldte seg på - og de gikk relativt store steg av gangen, fortsetter han.

Spenstig oppussingMegleren formidlet den samme leiligheten i fjor høst.

- Kunden har gått inn med et fantastisk stykke arbeid, og leiligheten fremstår som helt super. Det er lite å sette fingeren på, for å si det slik, sier Sandaas.

Utsikt fra balkong. Foto: Privatmegleren Dyve $amp; Partnere.

 

Siden den gang har leiligheten blitt modernisert fra topp til tå, med nye overflater, nytt kjøkken, to nye bad, nye rør og oppgradert el-anlegg.

For eksempel er kjøkkeninnredningen fra Sigdal av type Scala, mens gulvene består av børstet, røkt og 240 millimeter bred eikeparkett.

- Betydelige beløp er lagt i leiligheten, men det ligger en liten gevinst der, sier megleren, uten at han vil gå nærmere inn på summene.

Den nye eieren kan videre glede seg over to store soverom, tre stuer og en sydvendt balkong på fire kvadratmeter.

Sandaas fremhever i annonsen den gode takhøyden og de store vindusflatene, som gir leiligheten mye lys og en god romfølelse.

- Toppadresse for mangeBommet dere på prisen siden leiligheten gikk to millioner over?

- Vi fikk kommentarer på visningen om at vi var offensive som gikk ut med en pris på over 94.000 kroner per kvadratmeter - uten garasjeplass. Det kunne vi til en viss grad forstå.

- Samtidig er det ikke så mange sammenlignbare objekter på markedet i dag, forklarer Sandaas.

Inngangsparti, Gimle Terrasse 3. Foto: Privatmegleren Dyve $amp; Partnere.

En garasjeplass er riktignok tilgjengelig i Sophusgarasjen AS - for et millionbeløp.

Du sier objekter i denne prisklassen lever sitt eget liv. Sier dette salget noe som helst om markedet nå?

- På en måte ja. I de øvre prisklassene er kjøperne pengesterke og enda mer selektive enn i de lavere. Men når de rette objektene dukker opp, er de der og «bare skal ha det».

- Gimle er toppadressen for mange. Flere interessenter hadde vært på jakt etter leilighet lenge akkurat i denne gården, ja, til og med denne oppgangen. Og da får du de ganske raskt på kroken, sier Sandaas.

- Utrolig prisorienterte kjøpereHan beskriver dagens marked som godt.

- Men vi har også objekter vi bruker tid på. Råsalgene får mye oppmerksomhet, men ikke hyllevarmerne. Det er mange tilfeldigheter i budrundene. Men innimellom ser vi at det av og til kan være fornuftig å være litt tålmodig og bruke tid på finne de rette interessentene, svarer megleren.

Hvilke objekter må dere bruke tid på?

- Det er de vanlige, altså i 1. etasje og 5. etasje uten heis, og med kronglete planløsning, sier Sandaas.

- Når det er sagt, møter vi utrolig prisorienterte kjøpere. Mange flyr rundt med mange prospekter under armen, og skjønner når ting er priset for høyt. På den annen side er ingen redde for å by over takst hvis de føler prisen er for lav, avslutter Privatmegleren-partneren overfor Hegnar.no.