Eiendom

Hett i Waldemars Hage

- Dette har blitt vestkanten på østkanten, sier megler.

Foto: Eiendomsfoto.

Foto: Eiendomsfoto.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
13. august 2015 - 15.16

Små leiligheter rives vekk i hovedstaden.

Tidligere denne uken omtalte vi et salg til over 100.000 kroner per kvadratmeter midt i trafikkerte Kirkeveien på Majorstua, mens e24 og dn.no fortalte om 18 kvadratmeter i Parkveien som gikk for 2,6 millioner kroner - 144.444 kroner per kvadratmeter.

- Markedet for 1- og 2-romsleiligheter koker over hele Oslo, og vi opplever fullt trykk på de fleste visninger, sier eiendomsmeglerfullmektig Rikard Sandstrøm hos Nordvik & Partners St. Hanshaugen til Hegnar.no.

Han kan berette om svært så spreke kvadratmeterpriser også lenger øst.

- Tok helt av i Waldemars HageI forrige uke la han og kollega Magnus Moestue ut for salg en 2-romsleilighet i 4. etasje i Waldemars Hage 3. 52 kvadratmeter P-rom ble priset og taksert til hhv. 3,49 og 3,5 millioner kroner.

- Her tok det helt av, sier Sandstrøm.

Hva skjedde?

- Vi hadde to gode visninger, med bra oppmøte på begge. Budene begynte lavt - på 3,4-3,5 millioner, men 3-4 budgivere ville ikke gi seg og ble helt med opp til 3,9 millioner kroner, forteller fullmektigen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Eiendomsfoto.

 

Til slutt sto Sandstrøm og Moestue igjen med en salgssum på 4,15 millioner kroner. Tar vi med fellesgjelden på drøye 18.000 kroner, snakker vi dermed om en kvadratmeterpris på 80.160 kroner.

- For en 2-romsleilighet uten garasje er dette all-time high for prosjektet, sier Sandstrøm (bildet under).

Rikard Sandstrøm. Foto: Nordvik $amp; Partners.

 

I annonsen trekker Sandstrøm/Moestue blant annet frem de to balkongene på totalt ca. åtte kvadratmeter, samt de store vindusflatene som gir rikelig med lys og en «følelse av å bo i parken».

I tillegg har leiligheten som ble ferdigstilt i 2005 «en standard som er langt høyere enn det en kan forvente av nybygg i dag», med et italiensk kjøkken av typen Varenna fra Poliform levert av Expo Nova, samt baderomsinnredning i eik fra Hole design.

- Litt som vestkanten på østkantenPrisrekordene har sittet løst i Waldemars Hage den siste tiden, og Nordvik & Partners St. Hanshaugen har også den høyeste oppnådde prisen, etter å ha solgt en 65 kvadratmeters toppleilighet for 6,75 millioner kroner tidligere i sommer.

Dette tilsvarer nesten 104.000 kroner per kvadratmeter.

- Vi tror høytrykket i Waldemars Hage vil fortsette, og nye rekorder vil komme. Vi har mange interessenter på leilighetene der, og hver gang noe nytt kommer ut, har vi allerede et godt startfelt. Det stopper ikke på 6,75 millioner kroner, sier meglerteamet.

- Waldemars Hage har blitt vestkanten på østkanten. Folk som kommer på visning vil bo der, og ingen andre steder. Hver gang vi legger ut en leilighet der opplever vi masse forespørsler, private visninger og folk som prøver å kuppe budrunden, fortsetter de.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Eiendomsfoto.

 

Duoen har også sett mange eksempler på at folk som først har flyttet til Waldemars Hage, blir værende og kjøper seg oppover i blokkene.

Salgssummen for leiligheten i dette tilfellet - 4,15 millioner kroner - var hele 660.000 kroner over prisantydning, men Sandstrøm/Moestue (bildet under) vil ikke være med på at den var for lav.

Magnus Moestue. Foto: Nordvik $amp; Partners.

- Prisantydning ble satt på nivået selger var villig til å gi fra seg leiligheten etter fellesvisninger. Taksten ble satt ut fra hva sammenlignbare leiligheter i nærområdet har gått for i det siste.

- Får du inn 3-4 personer som bare skal ha leiligheten, får du utslag som dette. Det ble en hektisk budrunde og markedet verdsatte objektet høyt, sier de.

- Større leiligheter går også unnaHvem er kjøperne i Waldemars Hage?

- Kjøpergruppen er egentlig ganske blandet og spredt på alder. På 2-romsleiligheter, som i dette tilfellet, ser vi naturlig nok en hovedvekt av yngre kjøpere, men også par henger seg på i mange budrunder, sier Sandstrøm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Eiendomsfoto.

 

Eiendomsmeglerfullmektigen kan «absolutt bekrefte» den sterke trenden for små leiligheter i Oslo.

- Slik blir det når innflyttingen er såpass stor, og det bygges for lite i dette segmentet. Når det er sagt, opplever vi skikkelig trykk også på større leiligheter, sier han.

Men det er vel ikke alt som selges like raskt?

- Et par objekter vil alltid bli liggende. Men det handler om å prise riktig; den endelige fasiten på verdien er det markedet som bestemmer. Noen selgere vil helst ha det naboen solgte for, men den leiligheten kan ha vært helt annerledes, med andre kvaliteter markedet verdsetter høyere. 

- Her gjelder det for en megler å være profesjonell, og komme opp med realistiske forventninger i forkant av salget. Som regel hører kunden på det, avslutter Sandstrøm overfor Hegnar.no.