Eiendom

36 kvm gikk for 3,05 mill.

- På de rette objektene er det mange om beinet, sier megler.

Foto: Inviso/Hanne Cecilie Sætre.

Foto: Inviso/Hanne Cecilie Sætre.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
9. november 2015 - 15.08

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi lagt frem i forrige uke viste at boligprisene falt 1,2 prosent i oktober.

Prisene i samtlige regioner faller, og omsetningen peker samme vei.

Ifølge Fredrik von Krogh, daglig leder og partner hos Proaktiv Bolig- og Prosjektmegling i Asker, må meglerne i større grad enn før fortelle kjøpere og selgere om realitetene i markedet.

- Vi kan oppleve skikkelig gode enkeltsalg. Men i det store og hele må vi jobbe hardt for å få på plass de fleste salgene - så lenge vi ikke snakker om boligen med prikken over i-en, og som alle skal ha, forklarer han overfor Hegnar.no.

3,05 mill. for 36 kvmEt av de «skikkelig gode enkeltsalgene» for Askers Proaktiv-kontor fant nylig sted i Fernanda Nissens gate i Nydalen i Oslo.

En 2-roms hjørneleilighet i 4. etasje med heis og balkong ble lagt ut med en prisantydning og takst på hhv. 2,69 og 2,75 millioner kroner.

Da støvet hadde lagt seg etter budrunden, sto eiendomsmeglerfullmektig Adéle Jänis igjen med en salgssum på friske 3,05 millioner kroner.

- Vi hadde 25-30 på visning og seks var med i budrunden, sier hun til Hegnar.no.

Foto: Inviso/Hanne Cecilie Sætre.

 

Et P-rom på 36 kvadratmeter ga da leiligheten med byggeår 2013 en prislapp på nærmere 85.000 kroner per kvadratmeter.

Leiligheten ble solgt for 1,85 millioner på prosjektstadiet, mens dagens selger kjøpte den for 2,55 millioner kroner da den var ferdigstilt.

- Blokken var en av de første som ble innflytningsklar i dette området, og var veldig populær allerede på det tidspunktet, sier Jänis.

Les også: Nordvik ber om 10 millioner: - En kongeleilighet

- Stor innflyttingHva skjedde her?

- Det er alltid vanskelig å spå hvordan et salg kommer til å gå, så det er viktig å ha en klar plan for gjennomføringen av salget, og ikke overlate noe til tilfeldighetene, svarer Jänis.

- Boligen ligger ute i markedet i veldig kort tid, og «alt må klaffe» på første forsøk slik at den ikke blir «uattraktiv», legger hun til.

Eiendomsmeglerfullmektigen mener målrettet Facebook-annonsering, informativ annonse og invitasjon av interessenter hun jevnlig er i kontakt med var avgjørende for salget.

Adéle Jänis. Foto: Proaktiv Bolig- og Prosjektmegling.

Hva trigget interessen?

- Jeg tror mange så mulighetene for et godt investeringsobjekt, samtidig som det er nesten helt nytt i et populært område. I Nydalen har vi sett meget solid prisvekst, og innflyttingen til området har vært stor de siste fem årene. sier Jänis (bildet).

Kjøpte for å leie utHun drar frem beliggenheten i et nyetablert og urbant område midt mellom marka og byen.

- Det er også mange unge i nabolaget, samt mange bedrifter som holder til her, noe som gir en god miks av folk. Leiligheten er nesten helt ny, og har mange gode kvaliteter, sier Jänis.

Ifølge annonsen er stuen «lys og luftig», med utgang til balkong på rundt tre kvadratmeter, og som har morgensol.

Soverommet beskrives som «meget romslig», og badet som «moderne og tidsriktig».

Les også: Slitt villa gikk seks millioner over takst

Jänis mener området blir «veldig flott» når alle bygg er ferdig, og at beliggenheten like ved Akerselva er intet mindre enn «fantastisk».

Leiligheten beskrives videre som passende for studenter, førstegangskjøpere, pendlere eller som utleieobjekt.

Til hvilken av disse gruppene tilhører kjøper?

- Vi hadde en god blanding av alle disse gruppene på visningen, og den som endte opp med leiligheten skal primært leie den ut, svarer Proaktiv-fullmektigen.

Foto: Inviso/Hanne Cecilie Sætre.

- Fint foreldre er medHvor høyt var innslaget på visning av foreldre som vil hjelpe barna?

- Det var noen unge som hadde foreldre med seg på visning, dels som bistand for å huske og sjekke/spørre om alt de lurte på, men også noen som ga inntrykk av at de skulle hjelpe barna med finansieringen.

- Majoriteten var dog voksne som ønsket å investere i en sekundærbolig, sier Jänis.

Ser dere mye av dette?

- Ja, generelt ser vi at mange unge har med foreldre på visning, og det er ikke så rart. Det å kjøpe bolig er en av de største investeringene vi gjør i livet, og jeg synes det er fint foreldrene er med barna og skaper en trygg ramme rundt kjøpet, fortsetter Jänis.

 

Foto: Inviso/Hanne Cecilie Sætre.

- Heftige budrunderKan dette salget fortelle oss noe om boligmarkedet?

- Ett enkelt salg kan vanskelig si noe om boligmarkedet. Mye dreier seg om beliggenhet og standard, og denne leiligheten er moderne og har nærhet til alt.

- Vi ser det er mange om beinet på de riktige objektene, og den generelle etterspørselen er høyere enn tilbudet i markedet, forklarer fullmektigen.

Jänis mener dagens kjøpere ser etter nye løsninger med god arealutnyttelse.

- Når slike objekter blir lagt ut på markedet, legger dette opp til heftige budrunder. Likevel virker det som at markedet har roet seg noe på generell basis.

- Nedkjølingen i norsk økonomi spiller mest sannsynlig inn og skaper noe usikkerhet, særlig på større og dyrere objekter, avslutter hun overfor Hegnar.no.