Eiendom

Krogsveen om Nordvik: - Stigmatiserer en hel yrkesgruppe

Eiendomsnestor Gunnar Krogsveen mener Nils Nordviks vifting med klokker, biler og dyre dresser påvirker hele eiendomsmeglerbransjen i negativ retning. Det er Nordvik selv langt fra enig i.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
22. april 2016 - 07.18

Eiendomsnestor Gunnar Krogsveen mener senior­megler Nils Nordvik skader hele eiendomsmegler­bransjen med å eksponere seg med dyre klokker og italienske dresser, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er nok mange som tenkte at det var det endelige beviset på at eiendomsmeglerne er en profittjagende gjeng, sier Krogsveen, og viser til et portrettintervju i samme avis.

Han er mest redd for at de unges holdning til eiendomsmegleryrket vil bli påvirket i negativ retning.

- Vi har alltid hatt en og annen doldis i bransjen, men det bør ikke ryddes plass til for mange av dem. Jeg er engstelig for at holdningen hans smitter over på de unge som kommer inn i bransjen, slik at de tror at eiendomsmegling handler om kvikk fiks og dyre klokker, sier han.

Nordvik selv er ifølge avisen ikke imponert over Krogsveens behov for å slå ned på klokkesamlingens hans eller hans aversjon mot å skru av mobilen.

- Dette er surmaget og jantelov, sier han.

- Andre samler på vin og frimerker. Jeg samler på klokker. Jeg prøver ikke å fremstille meg selv som et luksusdyr. Jeg har vanlig bil og et vanlig hus – riktignok med god beliggenhet. Man skal også huske på at gjennomsnittslønnen for en megler ikke er høy. Lønnen avhenger av hvor suksessfull du er, sier Nordvik til DN.