Eiendom

Ringnes taper 35–40 mill. på Brussel-terror

Pandox har sett en effekt etter terroren på sine seks Brussel-hoteller som tilsier et inntektstap på mellom 35 og 40 millioner i år, sier Christian Ringnes.

Christian Ringnes - Foto: Finansavisen

Christian Ringnes - Foto: Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
15. mai 2016 - 12.15

FINANSAVISEN: - Pandox har seks av sine 113 hoteller i Brussel, og mens alle andre hotellpiler peker oppover, har vi sett en effekt i Brussel som tilsvarer et inntektstap på 35–40 millioner i år. Vi har tatt 5 millioner i første kvartal, så kommer det noen utover, sier adm. direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar, som eier 30 prosent av hotelleiendomsselskapet Pandox, til Finansavisen.

Brussel ble 22. mars rammet av et terroranslag mot hovedflyplassen og en T-banestasjon. 35 ble drept, deriblant tre selvmordsbombere, og over 300 skadet. Det skjedde bare noen måneder etter at terrorister 13. november 2015 drepte 130 mennesker og såret 458 andre i Paris.

Godt ellers

– Man merket også effekter i Paris, men der har Pandox ingen hoteller. I Brussel er flyplasskapasiteten i dag rundt 80 prosent av hva den tidligere var.

Resten av Vest-Europa har et godt hotellmarked, ifølge Ringnes.

– Det er litt sånn det er, verden normaliseres fort, og man må glede seg over at folk fortsetter å reise, sier han.

– Hvordan påvirkes dere av hotellstreiken?

– Folk har klart å holde hotellene oppe, og alle har oppført seg etter lovens bokstav, så det ser ganske ok ut selv om man ikke får full uttelling på inntektssiden, sier Ringnes.

Monstergevinst

Eiendomsspar eier fortsatt 30 prosent av aksjene etter at Pandox ble børsnotert på Stockholmsbørsen i fjor sommer. Sundt AS eier 30 prosent, og sammen bygget de opp selskapet etter at de kjøpte det av den samme børsen for 2,7 milliarder i 2004.

Ved aksjenedsalget i forkant av børsnoteringen tjente Eiendomsspar og Sundt 1,8 milliarder kroner hver. I tillegg satt de igjen med 7,5 milliarder i aksjene de beholdt.

Ringnes ser lyst på det norske markedet.

– Det er todelt med Vestlandet og resten, men Oslo har lyse utsikter. Det er nokså liten del av arbeidsstyrken som er oljerelatert, og vi har et godt boligmarked som gjør at det er ganske mye konvertering av gamle kontorbygg til leiligheter, sier han.