Eiendom

Selvaag satser i Oslo-området

– Vi konsentrerer oss om Oslo og områdene rundt. Det er denne regionen vi kjenner best, sier Olav H. Selvaag.

F.v.: Olav H. Ole Gunnar og Frederik Selvaag. Foto: Selvaaggruppen

Artikkel av: Øystein Byberg
18. mai 2016 - 07.34

Selvaag Gruppen har realisert flere prosjekter i Baltikum og USA. Fremover vil fokuset være på prosjekter i Oslo-regionen, opplyser selskapet.  

– Vi konsentrerer oss om Oslo og områdene rundt. Det er denne regionen vi kjenner best, og vi ser store fordeler og mange muligheter i å samle kapitalen og kompetansen her hvor virksomheten har sitt opphav, sier Olav H. Selvaag.

Konsernets driftsinntekter var i 2015 på 3.982 millioner kroner (3.767 millioner), med et resultat før skatt på 167 millioner kroner (234 millioner). Morselskapet har i de siste årene arbeidet med å redusere gjeldseksponeringen. Fra 2009 er den langsiktige eksterne rentebærende gjelden redusert fra 3 254 millioner kroner til 162 millioner kroner.

– Det gir oss en solid plattform og vi er nå rigget for vekst og ytterligere verdiskapning, sier Selvaag. 

Konsernet er i ferd med å gå over til en holdingmodell, hvor hvert selskap får en mer selvstendig rolle. 

– Vi skal fortsatt være aktive eiere og følge våre investeringer tett. Vi har sterk tro på Norge og Oslo. Vi tror både bolig og eiendomsmarkedet vil utvikle seg positivt i det lange perspektiv og vi føler oss trygge på at det er riktig å satse her, sier Frederik Selvaag. 

Selvaag omorganiseres. Les også: - Det er en styrke