Eiendom

Meglertopp betalte 50 mill. for bedre utsikt

Jan Petter Collier har allerede en storslagen leilighet på Gimle i Oslo. Nå har han betalt 50 millioner for å få en ny - med storslagen utsikt i tillegg.

Thomas Heftyes gate 28 på Frogner. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.

Thomas Heftyes gate 28 på Frogner. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.

Artikkel av: Øyvind Lillestrøm Knudsen / Steinar Grini, Finansavisen
4. juni 2016 - 10.01

Meglernestor Jan Petter Collier er kjøperen av den 256 kvadratmeter store leiligheten i Norges kanskje fremste rikmannskompleks - Thomas Heftyes gate 20, 28 og 30.

Finansavisen omtalte torsdag at leiligheten i 2. etasje i nummer 30 var solgt for 50 millioner kroner etter at eiendomsmegler Odd Kalsnes hadde henvendt seg direkte til selger da Nils Nordvik, som hadde oppdraget, ikke hadde klart å selge leiligheten.

Vil koste 60 mill.

Prislappen på 50 millioner kroner er det høyeste som noen gang oppnådd i det fasjonable leilighetskomplekset. Dette til tross for at Nils Nordvik tidligere har uttalt at den vil måtte kreve ti millioner kroner i oppussing for å bringe den opp til en standard en kjøper i dag vil kreve, skriver Finansavisen.

Selger var en eldre dame som har bodd i leiligheten siden 1970-tallet.

Flott utsikt mot Oscarshall, Bygdøy og Frognerkilen er med på å trekke opp verdien av leiligheten selv om søsterblokken helt mot syd nok har en enda bedre utsikt. Til gjengjeld kan Collier trolig glede seg over at nummer 30 har noe mindre bystøy.

Slo sammen leiligheter

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Jan Petter Collier til Finansavisen.

Collier har allerede en storslagen leilighet i Fritznersgate 19 og 21 etter å ha kjøpt to leiligheter og slått dem sammen.

Av eiendomsregisteret fremgår det at han kjøpte en leilighet på 174 kvadratmeter i Fritznersgate 21 i 2000 for 17,5 millioner kroner.Deretter betalte han i 2005 4,9 millioner for 178 kvadratmeter i Fritznersgate 19, hvilket da trolig kun var et råloft. Tre år senere betalte 3,2 millioner for en annen leilighet på 64 kvadratmeter i Fritznersgate 21.

Den nye leiligheten ligger bare et par hundre meter fra Colliers gamle leilighet.

Finansavisen finner du her!