Eiendom

PANG: Boligprisene er opp 23 prosent hittil i år

Foto: OBOS.

Foto: OBOS.

Artikkel av: Stian Jacobsen
1. september 2016 - 10.41

Etter en prisstigning på 5,9 prosent i juli, fortsatte prisveksten på OBOS-boliger også i august. Da steg prisene med to prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området er dermed på 60.475 kroner.

Hittil i år har prisene steget med 23,24 prosent.

Les også: Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner

- Vi sier det igjen: Etterspørselen er større enn tilbudet. Hvis noen fortsatt lurer på om det vil virke å øke boligvolumet, så bør de ta en kikk på denne statistikken, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en melding.

- Samtidig vil vi på det sterkeste advare mot panikkartede og kortsiktige strakstiltak for å strupe tilgangen på kreditt. Det kan føre til en farlig bråbrems, som ytterligere reduserer tilgangen på nye boliger. Myndighetene må legge til rette for at det bygges flere boliger. Bare slik kan den voldsomme prisveksten dempes, forteller OBOS-sjefen.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53.262 kroner i august. Dette er 1,9 prosent høyere enn i juli, og 16,1 prosent høyere enn i august 2015.

Siden august i fjor har prisene på OBOS-tilknyttede boliger steget med 20 prosent.

I august ble det foretatt 782 eierskifter tilknyttet OBOS, mot 739 i august i fjor.