Eiendom

Sjeføkonom mener man må kutte rentefradrag

Sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1-gruppen tror ikke tiltakene fra Finanstilsynet vil hjelpe. 

Artikkel av: Eline Hvamstad
9. september 2016 - 07.26

Sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1-gruppen mener det ikke bør gis fradrag på gjeldsrenter til boligspekulanter, skriver DN.

– Den underliggende årsaken til at prisene stiger, særlig i Oslo, er kombinasjonen av lav realrente, som er blitt enda lavere etter at inflasjonen begynte å stige, samtidig som det er fryktelig få andre sparemuligheter for dem som kommer i formuesskattposisjon i dag, sier Holvik til avisen.

Hun tror ikke tiltakene vil virke på dem de er ment å virke for – de som kjøper bolig kun som en investering.

– Jeg tror ikke tiltakene fra Finanstilsynet vil ha noen effekt, fordi det er rikelig med penger i omløp i økonomien. De som har mye penger, er på jakt etter en plassering. Der er eiendom skattemessig i særklasse, sier Holvik.