Eiendom

OBOS-prisene videre opp

- At oppgangen er et problem kun innenfor Ring 3 er et blindspor.

Foto: Nadia Frantsen/OBOS.

Foto: Nadia Frantsen/OBOS.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
3. oktober 2016 - 10.05

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 60.994 kroner per kvadratmeter i september, tilsvarende en oppgang på 0,9 prosent fra august.

Prisoppgangen hittil i år er dermed oppe i voldsomme 24,3 prosent.

Siden september 2015 har prisene steget hele 22,8 prosent, noe som betyr at årsveksten kommer opp fra 20 prosent i august.

- Prisoppgangen er ikke kun et problem for Oslo sentrum. Prisoppgangen er bred. Derfor blir diskusjonen om at oppgangen er et problem kun innenfor Ring 3 et blindspor. Den underliggende utfordringen er fortsatt å bygge nok, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

- Nå blir det viktig at de tiltakene som kommer for å tilpasse finanspolitikken ikke rammer de som har minst fra før. Regjeringen må gå for målrettete tiltak som gjør det mindre interessant å kjøpe bolig som et rent investeringsobjekt, fortsetter han.

På landsbasis kom den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 53.970 kroner i september, opp 1,3 prosent fra august og opp 19,4 prosent fra samme måned i fjor.

Statistikken er basert på 877 eierskifter i OBOS i september, mot 782 i august og 837 i september 2015.