Eiendom

Spår prisstigning på over 20 prosent

- Alt tyder på at det vil fortsette fremover, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier.

Grethe Wittenberg Meier. Foto: Iván Kverme.

Grethe Wittenberg Meier. Foto: Iván Kverme.

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
5. oktober 2016 - 13.41

- Boligprisene er nå 10,0 prosent høyere enn for ett år siden. 12-månedersveksten for Oslo er ved utgangen av september på 18,5 prosent. Vi er ikke overrasket over at markedet er sterkt, heller ikke prisstigningen i Oslo, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier til Hegnar.no.

- I Oslo er det like hett som vi har sett lenge nå. Det er mange om beinet, folk byr høyt over prisantydning og mange forsøker seg på «kupping». Alt tyder på at det vil fortsette fremover, sier Meier.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser onsdag at boligprisene falt 0,1 prosent i september. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,9 prosent.

Dette er den syvende måneden på rad med sterk, sesongjustert vekst.

- Jeg står fremdeles på det jeg har sagt at jeg tror vi vil se en prisstigning på over 20 prosent i Oslo ved utgangen av året, og enda høyere på leiligheter. Det er der de heftigste kampene står nå, sier Meier til Hegnar.no.

I god balanse

- De regionale forskjellene er svært store, men jevnt over er boligmarkedet i god balanse i hele landet for oss med unntak av Oslo, og vi har aldri solgt flere boliger i en måned før som det vi nå gjorde i september, sier Meier.

- Det er også gledelig at vi ser betydelig bedring i volum i Stavanger-regionen, og det ser ut som om denne regionen nå er friskmeldt, legger hun til.

All time high

Når det gjelder luksusmarkedet, har Privatmegleren også all time high i september.

- Vi har solgt 28 boliger mot 14 i fjor og hentet inn hele 34 nye oppdrag mot syv i september i fjor. Hittil i år har vi solgt 144 boliger over 15 millioner, mot 91 i fjor. Vi har nærmere 50 prosent av dette markedet, så våre tall er representative, forteller Meier.

- Av erfaring så er det denne delen av markedet som først går ned hvis optimismen om boligmarkedet svekkes. Med andre ord tolker vi dette som at det fremdeles er gode utsikter for videre vekst i boligmarkedet. Mye annet tilsier også dette, men her er tallenes tale klar, avslutter administrerende direktør i Privatmegleren til Hegnar.no.

Som forventet

Administrerende direktør i Eie eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, lar seg heller ikke overraske over dagens tall.

- Dette var som forventet. Sterk etterspørsel, hovedsakelig drevet av lav rente, presser prisene oppover. Når det gjelder Oslo er det svært få boliger til salgs sammenliknet med fjoråret, sier hun til Hegnar.no.

- Den normale volumveksten i september uteble også i år. Oslo-markedet er dessverre i kraftig ubalanse og det er dessverre et vedvarende problem, sier Ulvness.