Eiendom

Ber om 22 millioner for vertshus ved E6

- En svært sjelden anledning, sier megler.

Foto: Gjestvang & Partners, v/Per Melbye.

Foto: Gjestvang & Partners, v/Per Melbye.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
18. november 2016 - 12.55

I snart 30 år har Einar Lervik servert Biri-burgeren til sultne bilister langs Gudbrandsdalen.

Men nå går det mot slutten. Lervik har nemlig lagt Vertshuset V-E6 på Biri ut for salg. Prisantydningen er satt til 22 millioner kroner.

- Prisingen er gjort ut fra teknisk verdi på eiendommen, beliggenhet og ikke minst inntjening og potensial i driften. Det er få tilsvarende objekter å sammenligne med, så her har vi sett på helheten i hva som selges, sier eiendomsmegler og partner Hans Christian Gjestvang i Gjestvang & Partners til Hegnar.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gjestvang & Partners, v/ Per Melbye.

Travbanen rett over

Mer presist er det aksjene i Vertshuset V-E6 som legges ut i salget som omfatter både driftsselskapet og eiendomsmassen.

Eiendommen rett over veien fra Biri Travbane er på 8,3 mål, og består av to bygninger med et samlet bruksareal på 1.862 kvadratmeter - én restaurantdel og én overnattingsdel (motell) med 17 gjesterom og møterom som egner seg for utleie til selskaper.

Positivt regnskap de fleste årene, står det i annonsen. Hva er trenden de siste årene? Merker vertshuset press fra travbanen, som også har catering?

- Trenden er at omsetningen stiger. Dette henger sammen med økt aktivitet i området, spesielt har motelldelen stort belegg grunnet all byggeaktiviteten i Mjøs-regionen, svarer megleren.

- At travbanen ligger rett over veien, er bare positivt. Dette er to ulike konsepter, og cateringdelen er en mindre del av driften her. Trafikken på travbanen er positiv for vertshuset, både gatekjøkkendelen, kaféen og motellet, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gjestvang & Partners, v/ Per Melbye.

- Vil se an kjøpere

Selger har ingen arvinger som vil overta?

- Jo, men de er godt etablert i egne jobber, og en overtakelse innad i familien har derfor ikke vært aktuelt. Dette har vært en livsstil for eier i 28 år, men han ønsker å pensjonere seg, og salg er den eneste/beste muligheten for han nå, sier Gjestvang.

Hva ser selgeren etter i en kjøper? Er han utelukkende ute etter høyest mulig pris, eller kan han selge til en annen dersom han mener denne er «den rette» til å drive videre?

- Dette er jo eierens livsverk, så han vil helt klart se an evt. kjøpere. Ikke minst er han opptatt av at de ansatte - mellom 30 og 40 på hel- og deltid - blir tatt vare på. Dette er nesten som en stor familie, så selger er veldig opptatt av at kjøperen skal være «den dette». Samtidig blir jo pris viktig når en innsats over mange år skal betale seg, svarer megleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gjestvang & Partners, v/ Per Melbye.

- Potensialet er stort

Han mener eiendommen og virksomheten har høyt potensial for videre utvikling.

- Dette gjelder alt fra markedsføring mot nye kunder, som for eksempel reiseselskaper. Et voldsomt antall turbusser passerer her hver dag, og det er langt mellom konkurrentene. Dette ligger jo midt mellom Gjøvik, Lillehammer og Hamar - som blir de nærmeste stoppestedene, sier Gjestvang (foto: Gjestvang & Partners).

Gjøvik, Lillehammer og Hamar ligger hhv. 20, 25 og 35 kilometer fra Biri. Avstanden til Oslo er ca. 160 kilometer.

- Videre tror jeg utvikling av markedsmateriell, Facebook-side og hjemmesider kan bidra til vekst i fremtiden. Motelldelen er dimensjonert for en etasje til, og her er potensialet stort. Belegget er fullt, og med planer om veiutbygging og et mulig nytt sykehus i området vil behovet for overnatting være økende, fortsetter megleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gjestvang & Partners, v/ Per Melbye.

- Sjelden anledning

Gjestvang kan fortelle om 3-4 henvendelser så langt.

- Men vi er helt i startfasen av salget, og både selger og megler er forberedt på at det kan ta tid før en konkret avtale er på plass. Samtidig vet en jo aldri. Det kan jo komme en fra samme bransje som ønsker å utvide egen portefølje, og dermed kan slå til raskt, sier han.

Ifølge megleren bærer eiendommen preg av jevnlig og godt vedlikehold - innvendig og utvendig. 

- Noen umiddelbare påkostninger står derfor ikke på agendaen. Innredningen har jo en litt tidløs - og ikke moderne stil. Skulle det være et ønske om en mer moderne stil, er det muligheter for å åpne lommeboka. Men om dette vil føre til økt omsetning, er heller usikkert, sier Gjestvang.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gjestvang & Partners, v/ Per Melbye.

Han understreker at selskapet Vertshuset V-E6 ikke er tilknyttet noen kjede, og er helt frittstående.

- Mulighetene og friheten for en kjøper er stor. Det er svært sjelden slike konsepter er å få kjøpt med en slik beliggenhet langs E6, så at vi skal finne kjøperen er jeg lite i tvil om, avslutter megleren overfor Hegnar.no.