Eiendom

Eksperter spår supersterk prisvekst i 2017

Også til neste år venter eksperter knallsterk vekst i boligprisene i hovedstaden.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
30. november 2016 - 07.55

Eksperter spår nå boligprisene opp et sted mellom 8 og 15 prosent i løpet av 2017. Blant årsakene er lav rente, lavere arbeidsledighet og nordmenns trang til byliv, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg har lav boligbygging vært trukket frem som den viktigste årsaken på tilbudssiden. Adm. direktør i Selvaag Bolig, Bard Schumann, tror imidlertid at den raske hastighetene boligene blir solgt med bidrar til at det virker som det er lavere utbud enn det virkelig er. 

- Vi kommer til å få en statistikk mot slutten av året som viser at det er solgt over 4000 nye boliger i Oslo i år. Det er all-time high. Sannheten er at mye skulle vært solgt neste år. Prosjekter er bare blitt pøst ut. Prosjekter som ikke blir ferdigstilt før i 2020. På grunn av det høye salget i år, blir det ikke mange nyboligprosjekter til salgs neste år. Derfor tror jeg på en 15 prosent boligprisvekst i Oslo neste år, sier han til avisen.

Samfunnsøkonom i Ny Analyse, Mari O. Mamre, tror også på sterk vekst i 2017, og spår boligprisene opp 12 prosent. For 2018 tror hun veksten avtar til 5,5 prosent.

- Mine prognoser viser at Østlandet og Oslo blir supersterkt i 2017, men prisveksten avtar i 2018 hovedsakelig grunnet hevede renteutsikter, høyere prisnivå og økt boligtilbud, sier hun til DN.