Eiendom

Tror ikke boligmarkedet vil stoppe så kraftig opp

SSB spår fall i boligprisene om to år. Det har styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) ingen tro på.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
2. desember 2016 - 07.58

Torsdag meldte Statistisk sentralbyrå (SSB) at de tror boligmarkedet vil snu i 2018, og spår så fall for norske boligpriser i 2019.

Styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Kurt Buck, mener SSB er for negative i sitt syn på 2018 og 2019, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er historisk veldig sjeldent at vi har hatt en så lav prisstigning i Norge som SSB venter, sier Buck, og viser til at den kraftige prisstigningen de siste årene, samt den som er ventet neste år, fungerer som en kraftig egenkapitalgenerator.

- For de store massene i Norge fører stigende boligpriser til at de på papiret får økt egenkapital, noe som igjen gir grunnlag for å låne mer. Det er et litt selvdrivende marked, og jeg tror derfor ikke at markedet fra et år til et annet vil stoppe så kraftig opp, sier han til DN.