Eiendom

Solgte boliger for 1,3 milliarder i Oslo sentrum

Foto: Oslo S Utvikling.

Artikkel av: Redaksjonen
15. februar 2017 - 10.27

Med prislapper fra 3,6 til 16,5 millioner er det solgt leiligheter for 1,3 milliarder kroner i nyboligprosjektene Eufemias Hage og Eufemias Plass i Bjørvika. Ifølge Finansavisen ligger gjennomsnittlig kvadratmeterpris i prosjektene mellom 92.000 og 112.000 kroner.

- Salget har gått over all forventning, og interessen har vært meget stor, forteller prosjektmegler og daglig leder Andreas Øvsthus i Røisland & Co, til Finansavisen. De har spesialisert seg på salg av nybyggprosjekter og har blant annet ansvar for salget av Eufemias Hage og Eufemias Plass i Bjørvika.

Utbygger bak disse to prosjektene er Oslo S Utvikling, som med en tredjedel hver eies av Entra, Rom Eiendom og Linstow. Eufemias Hage ble lagt ut i markedet før sommeren 2016, mens Eufemias Plass hadde salgsstart i november og desember i fjor.

Finansavisen kan fortelle at Eufemias Hage er nær utsolgt, 143 av 145 leiligheter er solgt, og i Eufemias Plass er 89 av 114 leiligheter solgt på drøye to måneder.

Røisland & Co hadde også oppdraget med salg av leilighetene i Barcode, men Øvsthus merker at det har skjedd en betydelig endring i kjøpergruppen.

- Da vi la ut Barcode-leilighetene var det innovatørene som kjøpte. Nå er det mer mitt inntrykk at hele Oslo vil kjøpe i Bjørvika. Det har nok mye å gjøre med at det nå skjer veldig mye i området, det er graving og aktivitet på alle tomtene, og man ser økende aktivitet på bygulvet, sier Øvsthus til Finansavisen.

I går kom det tall fra Boligprodusentenes Forening for salg og igangsetting av nye boliger i januar, som viste at salget på landsbasis var opp 12 prosent og igangsetting opp hele 42 prosent i årets første måned.