Eiendom

Nå kan du kjøpe en halv leilighet

Tingretten tvangsselger halvparten av en leilighet på Lillehammer.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
13. mars 2017 - 08.18

- Mange har sendt meldinger, e-poster og ringt til meg etter at annonsen ble lagt ut. Det har vært stor pågang hele uken. Folk tror jo det er billig, sier eiendomsmegler Svein Magnus Enberget i Eiendomsmegler 1, ifølge VG.

Gjennomsnittsprisen i Lillehammer er 32.000 kroner kvadratmeteren. Derfor har mange fattet interesse for blokkleiligheten på 69 kvadratmeter som er lagt ut for 1,025 millioner kroner, noe som gir en kvadratmeterpris på under 15.000 kroner.

Haken ved den billige boligen, er ifølge avisen at kreditoren Lindorff capital har gått til det svært uvanlige skritt å kreve tvangssalg av halvparten av blokkleiligheten, fordi den ene av de to sameierne har misligholdt sine forpliktelser.

- Her kjøper man seg inn som sameier i leiligheten med en ideell halvpart. Man får disposisjonsrett til hele leiligheten, men må dele den med den andre sameieren, forteller Svein Magnus Enberget, ifølge VG.