Eiendom

56 prosent sier nei til eiendomsskatt

I en ny meningsmåling sier 56 prosent at de er imot skatten. 

Foto hentet fra Selvaag Eiendoms hjemmesider.

Foto hentet fra Selvaag Eiendoms hjemmesider.

Artikkel av: NTB
12. april 2017 - 05.52

Begge regjeringspartiene er imot den kommunale skatten, men Høyre har ikke noe vedtak om å fjerne den, og Fremskrittspartiet har prioritert andre saker, skriver VG. Under den blåblå regjeringen har 41 kommuner innført eiendomsskatt, slik at den nå kreves inn i 365 av landets 426 kommuner.

I forbindelse med utarbeidelsen av VGs partibarometer, har InFact spurt folk om de er for eller mot eiendomsskatten. 56 prosent sier de er imot, mens halvparten så mange – 27,8 prosent – er for. 16,2 prosent svarer «vet ikke».

78,8 prosent av Høyres velgere har lite til overs for skatten, mens motstanden er enda større blant Frps velgere, der 83,7 prosent sier nei. Arbeiderpartiets velgere er nesten delt på midten: 42,8 prosent er mot, mens 40,3 prosent er for. 17 prosent av Ap-velgerne svarer «vet ikke».

(©NTB)