Eiendom

- Her skal vi investere kraftig i 2017

Obos melder om rekordsalg i 1. kvartal. Nå satser de videre.

Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
18. april 2017 - 08.00

Obos-konsernet solgte i 1. kvartal totalt 1.074 boliger til en samlet verdi på 4 milliarder kroner, opplyses det i en melding.

I samme periode i fjor ble det solgt 994 boliger for 3,4 milliarder kroner.

- Det gode boligmarkedet fortsetter. Spesielt er det grunn til å fremheve Block Watne som har solgt 261 boliger i år mot 185 boliger i 1. kvartal 2016. Gjennom målrettet satsing på attraktive småhusområder til fornuftige priser i randsonen rundt de største byene har man klart å øke boligsalget vesentlig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.

Boligsalget fordelte seg geografisk med 605 boliger i Norge og 469 boliger i Sverige. Korrigert for samarbeidsprosjekter var boligsalget samlet 950 boliger til en salgsverdi på 3,34 milliarder kroner.

- Det svenske boligmarkedet utenom storbykjernene er også svært godt, noe som gjør at vi har solgt 469 boliger mot 378 i 1. kvartal 2016. Her skal vi investere kraftig i 2017, sier Siraj.

Obos igangsatte i 1. kvartal 802 boliger og ferdigstilte 577 boliger. Totalt har konsernet 5.219 boliger under produksjon, til en samlet verdi på 20,7 milliarder kroner. Ifølge meldingen er salgsgraden på 87,3 prosent.

Flere Oslo-prosjekter

I løpet av 2017 starter Obos salg av flere større utbyggingsområder i Oslo som Frysja, Vollebekk og Ulven, samt setter igang bygging av store prosjekter i Nydalen, Kværnerbyen, Røa og Løren.

Selskapet melder også at de i løpet av første halvår forventer planavklaring på flere andre store prosjekter blant annet på Bogerud og Majorstua.

- Vi merker selvsagt at bankene har strammet inn utlånspraksis i Oslo. Men vi tror kombinasjonen av gunstig fellesfinansiering gjennom borettslag, svært attraktive prosjekter og et tett samarbeid om kundefinansiering med OBOS-banken vil gjøre oss i stand til å dekke den etterspørselen vi ser fortsatt er sterkt til stede hos dem som kjøper for å bo, sier Siraj i en kommentar.