Eiendom

Megler: - Det er rett og slett et fantastisk marked

Markedet for sjønære fritidsboliger koker.

Hytter ved sjøen, illustrasjon. Foto: Magnus R. Skjølberg/Finansavisen.

Hytter ved sjøen, illustrasjon. Foto: Magnus R. Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
6. mai 2017 - 09.07

Det koker i sjøhyttemarkedet med langt flere kjøpere enn selgere. På øya Gumøy utenfor Kragerø er 35 kjøpere interessert i ei hytte med tremanns utedo med prisantydning 6,9 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er rett og slett et fantastisk marked for hytteselgerne. Det er masse interesse fra rimelige leiligheter til de dyreste landstedene, sier Ken Andersen hos privatmegleren i Kragerø.

De siste 12 måneder er det omsatt 22 landsteder ved sjøen til en pris over 15 millioner kroner, mot 13 i den foregående 12-månedersperioden. Det viser ferske tinglysingstall eiendomsinformasjonstjenesten Ambita har utarbeidet for avisen.

Også i Sandefjord merker de et voldsomt trykk på etterspørselssiden.

- Jeg er normalt ikke den som bruker de største ordene, men nå gjør jeg det likevel. For nå koker det virkelig i strandeiendomsmarked i Telemark og Vestfold, sier bransjenestoren Tore Solberg i Eiendomsmegler 1 i Sandefjord til DN.