Eiendom

Ivar kjøpte boliger for 2,2 mrd.

Gårsdagens kjøp er det klart største av de fire i år. 

Ivar Tollefsen. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Ivar Tollefsen. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen / Christopher I. Sandøy
22. juni 2017 - 10.04

Det svenske boligselskapet Heimstaden, hvor investor Ivar Tollefsen (56 i morgen) er suverent største eier, kjøper 678 leiligheter og 47 næringslokaler sentralt i København, skriver Finansavisen.

Prisen er på snaut 1,7 milliarder danske kroner, nesten 2,2 milliarder norske kroner.

Kjøpet er Heimstadens fjerde i Danmark så langt i år, og totalt har Tollefsen-selskapet kjøpt over 1.350 boliger, garasjeplasser og næringslokaler for over 5,3 milliarder norske kroner.

Konkurs før jul

Gårsdagens kjøp er ifølge avisen det klart største av de fire i år. Eiendommen det er snakk om denne gangen er et helt boligkvartal kalt Hostrups Have, et steinkast fra Copenhagen Business School.

Hostrups Have er Danmarks største andelsboligforening, og gikk konkurs i desember ifjor. Foreningen hadde da 1,1 milliarder danske kroner i gjeld, samt swapavtaler med en negativ verdi på 900 millioner danske kroner.

Da foreningens generalforsamling vedtok å nedjustere husleien fra 750 til 645 kroner pr. kvadratmeter, valgte kreditoren Nykredit å begjære andelsforeningen konkurs, skriver Finansavisen.

Boliger for 40 mrd.

Ivar Tollefsen har uttalt at han «liker å kjøpe leiligheter», og Dagens Næringsliv omtalte nylig hvordan investoren eier leiligheter for over 40 milliarder kroner. Det lyktes ikke Finansavisen å få en kommentar fra Ivar Tollefsen i går ettermiddag.

- Jeg er takknemlig for at Heimstaden har fått muligbeten til å kjøpe Hostrups Have. Vi ser frem til å overta eierskapet etter sommeren, og dermed påbegynne utviklingen av eiendommen og området rundt, sier Heimstaden-konsernsjef Magnus Nordholm i en melding.

Heimstaden har over 20.000 leiligheter med en eiendomsverdi på over 27 milliarder kroner, skriver avisen.

Ved utgangen av mai eide Tollefsens Fredensborg over 86 prosent av aksjene i det svenske, børsnoterte selskapet.