Eiendom

Rådgiver: Over 3.000 boligeiere i Oslo gikk glipp av fradrag

Over 3.000 boligeier i Oslo har betalt for mye i eiendomsskatt i 2017 fordi de gikk glipp av kommunens bunnfradrag, ifølge Norsk Familieøkonomi.

Artikkel av: NTB
1. juni 2017 - 05.42

Organisasjonen oppdaget at kommunen hadde slettet regelen om automatisk bunnfradrag for boenhet nummer to i 2017 og sendte en klage på vegne av nær 3.300 boligeiere, skriver Aftenposten.

– Da bystyret innførte automatisk bunnfradrag, hadde de ikke tenkt på at de ikke har opplysninger om størrelse og verdi på boenhetene, sier Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi. Kommunen sendte brev til boligeierne for å få disse opplysningene, men det var mange som ikke responderte.

– Derfor fikk de rett og slett ikke bunnfradrag for boenhet nummer to, slik de har krav på, fortsetter Sørmo. Finansbyråd Robert Steen (Ap) i Oslo kommune sier det ikke var mulig å gi automatisk fratrekk fordi matrikkelen manglet blant annet denne informasjonen.

– Alle som var registrert med ekstra boenhet i matrikkelen, fikk delvis utfylt skjema, som de kunne returnere for å få ekstra bunnfradrag, sier han. Men Sørmo mener det må gis bedre informasjon.

– Kommunen kan ikke kreve for mye eiendomsskatt av boligeiere og så stryke setningen om at folk skal få automatisk bunnfradrag for boenhet nummer to, uten å informere om det.

(©NTB)