Eiendom

Frykter ikke boligboble: - Finansiering er billig

- Det er rekordbillig å låne penger, og Norge vil ha lave renter i svært lang tid, sier eiendomsinvestor Tord Kolstad.

Artikkel av: Martine Holøien
20. juli 2017 - 10.45

Selskapet T. Eiendom har 120.000 kvadratmeter med næringseiendommer til en verdi opp mot to milliarder kroner og omsetter for 200 millioner i året. Selskapet har rundt en halv milliard i bankgjeld og i fjor fikk de 70 millioner i resultat før skatt og avskrivinger, ifølge DN.

Flaks og timing

- Flaks og timing er undervurdert. Vi som jobber i eiendom har vært heldige med fallende renter og økte eiendomspriser, sier Kolstad til DN. 

Kolstad har rundt 100 verv og har investert i både mat, restauranter, og eget offshorerederi. Hovedvirksomheten er eiendom, og Kolstad bygger for tiden 50 nye boliger med planer om å bygge 200 til, og tror ikke på noen boligboble. 

Historisk lavt rentenivå

- Det er rekordbillig å låne penger. Det er historisk lavt rentenivå og lav inflasjon. Renten vil være lav lenge og vil aldri komme tilbake til de riktige høye rentenivåene. Derfor frykter jeg ingen boligboble, sier Kolstad til DN. 

Han kjøpte nylig et kontorbygg i Bodø til 200 millioner kroner med lån på 150 millioner. 

- Det er nesten gratis rente - finansiering er billig, sier Kolstad til DN.