Eiendom

Oljefondet kjøper eiendom i Berlin

Norges Banks eiendomsforvaltning har besluttet å kjøpe et kontorbygg i sentrum av Berlin for 4 milliarder kroner.

Brandenburger Tor i Berlin - Foto: Scanpix

Brandenburger Tor i Berlin - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
17. juli 2017 - 12.39

Eiendommen som omfatter 52.000 kvadratmeter, ligger på hjørnet av gatene Axel Springer strasse og Zimmerstrasse. Prisen er 425 millioner euro, som skal betales når bygningen er ferdigstilt høsten 2019. Betalingen skal skje både gjennom salg og tilbakeleie. Både selger og fremtidig leietaker er mediekonsernet Axel Springer SE.

Norges Bank Investment Management forvalter oljefondet på vegne av Finansdepartementet, som står som formell eier av fondet på vegne av det norske folk.

Inntil 7 prosent av fondet kan investeres i unotert eiendom. Oljefondet har investert i kontor- og handelseiendommer i utvalgte byer over hele verden, i tillegg til såkalte logistikkeiendommer som er tilknyttet globale distribusjonskjeder.

Mandag lå oljefondets markedsverdi på 7.936 milliarder kroner.

(©NTB)