Eiendom

Boligsalg ga lønn på seks mill.

Daglig leder i Boligbyggeren Neptune Properties, Tore Økseter, kunne innkassere lønn på seks millioner kroner. Men nå går salgene tregere.

Tore Økseter. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen

Tore Økseter. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
12. august 2017 - 09.57

– 2016 var et fantastisk år - et rekordår. Det skyldes blant annet et godt marked og at vi har fått bra produksjon, sier administrerende direktør Tore Økseter i Neptune Properties til DN.

For noen år siden valgte Neptune-gründerne å fokusere på større leilighetsprosjekter heller enn mindre eplehageprosjekter med småhus. Ifølge Økseter satser selskapet nå hovedsakelig på prosjekter med alt fra 40 enheter og oppover. Selskapet er nå på god vei mot milliardomsetning og økte i fjor omsetningen med 26 prosent til 758 millioner kroner, ifølge DN.

Resultatet endte på rekordhøye 216 millioner kroner i 2016. Dette er fire ganger høyere enn i 2015. Konsernet har en betydelig tomtemasse under regulering og ifølge årsberetningen ventes fortsatt vekst, men har den kapitalen det trenger ifølge Økseter.

Det er gründerne Lasse Røsnes (44), Jon Strand (46) og Tollef Svenkerud (39) som eier selskapet sammen med den Sveits-baserte forretningsmannen Morten E. Astrup (42). De fire eier en fjerdedel hver gjennom ulike selskaper. Til tross for det gode resultatet, har eierne foreløpig ikke tatt noe utbytte, men har likevel vært rundhåndet med han som styrer den daglige driften. Ifølge åresregnskapet fikk Økseter i fjor litt over seks millioner kroner i lønn.

– Med fastlønn og bonus så ble det seks millioner. Det henger mye sammen med bonusen som igjen henger sammen med resultatet, sier Økseter til DN.