Eiendom

Macic tror boligprisene flater ut i løpet av høsten

Makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret tror boligprisene vil flate ut i løpet av høsten - og i 2018 tror hun på ny boligprisoppgang.

Nejra Macic. Foto: Faksimile fra HegnarTV

Nejra Macic. Foto: Faksimile fra HegnarTV

Artikkel av:  Redaksjonen
8. august 2017 - 16.30

Tidligere har behovet for nye boliger i Norge vært anslått til 38.000 i året. Dette har vært basert på SSBs middelanslag (MMMM) for befolkningsveksten.

Makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret tror nå imidlertid mer på SSBs lave anslag for befolkningsveksten, og dermed senkes også behovet for nye boliger fra 38.000 til 30.000 i året.

Fortsetter den takten vi har sett hittil i år er hennes anslag at det vil bli bygget 38.000 nye boliger i Norge i år, og med den anslåtte avgangen er markedet da tilnærmet i balanse, sier hun blant annet.

Macic anslår også at det vil komme en liten oppgang i boligprisene i august (kanskje ikke sesongjustert) og at boligprisene vil flate ut i løpet av høsten. Hun tror også at boligprisene vil begynne å stige igjen i 2018, og at oppgangen vil være større enn 1-2 prosent.

Se opptaket av dagens HegnarTV med Nejra Macic og Trygve Hegnar.

Det snek seg inn en feil i intervjuet. Igangsettingen i Oslo var ikke ned 13 prosent i 2. kvartal 2017, men opp 51,9 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2016.