Eiendom

- De som venter kraftig prisfall og bunnfiske vil bli svært skuffet

Det ligger til rette for boligprisoppgang i Oslo fra nyttår, hevder sjefen for Privatmegleren Grethe W. Meier. Her er det mulig å gjøre knallkjøp.

Grethe W. Meier - Foto: Finansavisen

Grethe W. Meier - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
5. september 2017 - 12.21

- De neste månedene blir det jojo-marked, noe snurrer ned og noe snurrer opp. Mens andre boliger vil spinne uforandret, sier Grethe W. Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, til Hegnar.no.

Fersk boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg 1,2 prosent i august.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene ned 0,4 prosent.

- Vil bli skuffet

Meier mener det er mer regelen enn unntaket at boligprisene faller mot slutten av året. Det skjer sannsynlig også i år.

- Vi ser en tydelig selektering - mindre leiligheter i Oslo trenger litt ekstra nærhet og omsorg fra meglerne, mens familieboliger er en vinner, sier Meier.

- De som venter et kraftig prisfall og bunnfiske vil imidlertid bli svært skuffet. I Oslo var boligmarkedet fartsblindt i hele 2016; som å gå ut av bilen i 50 kilometer i timen fordi du trodde den stod i ro.

- I 2016 var boligmarkedet i Oslo ifølge sjefen for Privatmegleren "galskapens akse". Ingen kan forvente 25 prosent årlig verdistigning på boligen sin, fortsetter megleren.

Oppgang fra nyttår

I landet for øvrig er utviklingen sunn med god balanse i tilbud og etterspørsel, ifølge Meier.

- Vi tror at det ligger til rette for boligprisoppgang i Oslo fra nyttår, og at prisstigningen er mer edruelig, på grensen til det herlig forutsigbare, sier hun.

- Og så må det nevnes at i Oslo er det mulig å gjøre knallkjøp - enn så lenge. Boliglånsforskriften virker - om hensikten er å kvele drømmen om bolig for førstegangskjøpere, avslutter Meier til Hegnar.no.