Eiendom

Nå er Hemsedal tilbake på pristoppen

Men den populære hyttedestinasjonen ligger bare hårfint foran Sirdal og Geilo.

Hemsedal. Foto: Fredrik Blom.

Hemsedal. Foto: Fredrik Blom.

Artikkel av: Eline Hvamstad
29. september 2017 - 07.38

stafjells er det fortsatt Geilo, Hafjell og Hemsedal som kan skilte med høyest andel omsetninger av hytter over fem millioner kroner. Geilo skiller seg klart ut i den aller øverste enden av skalaen med hele ni tinglyste hyttehandler over ni millioner kroner siden høstferien i fjor, viser tall eiendomsinformasjonstjenesten Ambita har utarbeidet for DN.

Likevel er det i Hemsedal man finner de høyeste snittprisene siste 12 måneder, med 3,16 millioner i snitt, hårfint foran Geilo, Norefjell (Krødsherad) og Sirdal som alle ligger rundt tre millioner kroner i snitt, ifølge avisen.

– Jeg er ikke overrasket. Det er riktig at det har vært en fin prisutvikling her, men det har med å gjøre at det har vært en produktutvikling her også, sier daglig leder Gjermund Svendsen-Rosendal i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren i Hemsedal til DN. Han mener mange nå søker til destinasjoner med et komplett tilbud.

– Vi ser jo at det kommer både yngre og nye generasjoner til som har andre preferanser og tenker litt annerledes enn hyttekjøperne gjorde for ti år siden. Det er andre ting som er viktigere. Størrelsen på hytta er ikke like viktig, beliggenheten er viktigere, sier Svendsen-Rosendal.