Eiendom

- Eiendommer for 25 milliarder er i prosess nå

Julestria har begynt.

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. november 2017 - 15.59

Med under én måned til jul og aktiviteten hektisk hos både næringsmeglere og advokater. Store eiendomsvolumer skal landes før nyttår, melder Estate Nyheter.

- Jeg anslår at volumet i år kommer til å ende på 80-90 milliarder kroner. Det betyr 30-40 milliarder i 2. halvår, og normalt vil over halvparten landes i 4. kvartal, sier Stig Bech i advokatfirmaet BA-HR.

- Antakelig er eiendommer for rundt 25 milliarder kroner i prosess nå, sier Bech til nettstedet.

Mye av det som er i prosess er ikke offisielt, skriver Estate, men trekker frem Statoil-bygget i Stavanger som en av de største eiendommene som forsøkes solgt i disse dager.

Colony Capital kjøpte eiendommen for rundt 2,5 milliarder kroner i 2015, og selger ifølge nettstedet trolig ikke for mindre enn dette.

Ambassadekjøp

Finansavisen skrev i helgen at Ivar Tollefsen har betalt 450-500 millioner kroner for bygget som tidligere huset USAs ambassade.

Ellers i Oslo er Union Norsk Næringsmegling på jakt etter en kjøper til NVE-bygget, og Estate anslår en pris på godt over over én milliard kroner.

I Trondheim er byens største eiendom, Trondheim Innovation Center, også i spill. Prisen ligger trolig på 900-950 millioner kroner.