Eiendom

Eiendomsgründer tryllet tre millioner til 180 millioner

Mens boligmarkedet rystes av prisfall, har Jan Gunnar Mathisen 60-doblet prisingen av Miris Eiendom.

Nordal Panorama i Lier er et av boligprosjektene i Miris Eiendom. Illustrasjon: Miris Eiendom.

Nordal Panorama i Lier er et av boligprosjektene i Miris Eiendom. Illustrasjon: Miris Eiendom.

Artikkel av:  Redaksjonen
3. november 2017 - 10.35

På 2000-tallet ble Jan Gunnar Mathisen kjeppjaget fra gråmarkedsselskapet Wireless Reading Systems etter en opphetet konflikt med hovedeieren Hafslund. I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han nå har startet eiendomsutvikling med en egeninnsats på tre millioner kroner, som har gitt ham 80 prosent av selskapet som prises til 224 millioner.

Les også: Vanskelig å tro på et stort krakk i boligmarkedet

- Vi har jobbet steinhardt, og må fortsette å gjøre det. Prisingen er basert på en ren verdivurdering, sier Mathisen til Finansavisen. Hans egen innsats på tre millioner kroner er nå verdsatt til 180 millioner kroner i forbindelse med emisjonen.

Mathisen startet Miris Eiendom i fjor høst, og fikk kapital til å kjøpet selskapet Norges Eiendomsutviklere, som satt med en portefølje av eiendomsprosjekter. Ifølge Finansavisen var prisen 15 millioner kroner.

Nå vil Mathisen gjøre en stor emisjon for å få på plass 90 millioner kroner til utvikling av prosjektene frem mot byggestart. Det vil si, Mathisen vil ha penger, men han vil ikke gi fra seg eierskap. Derfor tvinges investorer til å kjøpe obligasjoner for fem kroner for hver krone de tegner i aksjer.

Les også: - Tegnet på at boligprisene må ytterligere ned

Eiendomsutvikleren har tre tomter i Lier for utvikling av 20 hus med planlagt salgspris på 126,5 millioner. De har også 67 prosent av et prosjekt på 40 leiligheter i Porsgrunn med antatt salgspris på 132 millioner, skriver Finansavisen. Dertil har de et større prosjekt på 80–90 leiligheter, næringsarealer og parkeringshus i Tønsberg med salgspris på 334 millioner, en ferdig firemannsbolig i Skien til 10–11 millioner, et prosjekt med 54 leiligheter i Fauske til 225 millioner og et prosjekt på 12 leiligheter i Bø til 48,5 millioner kroner.

Mathisen vedgår at det ikke har skjedd store verdiøkende grep i prosjektene i form av byggetillatelser eller omreguleringer som kan forklare prisingen.