An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Nærmere boligdrømmen

Boligprisene i Oslo er nå 10,1 prosent lavere enn i toppmåneden april, viser boligstatistikken Eiendom Norge la frem fredag.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
4. november 2017 - 10.01

- Man får jo håpe at boligprisene fortsetter å falle. Jeg sparer opp egenkapital for å ha mulighet til å ta opp lån, sier sykepleierstudenten Birgitte Eek (23) til DN, som er i sitt siste år på studiet.

Drømmen om sentrumsleilighet i Oslo til neste år rykker stadig nærmere, viser siste utgave av «Sykepleierindeksen», som viser hvor stor andel av omsatte boliger en singel person med normallønn har råd til å kjøpe.

Ifølge indeksen ville en sykepleier kun hatt råd til én prosent av boligene omsatt i Oslo i årets første kvartal. Denne andelen økte til fire prosent i tredje kvartal.

- Inntektene til sykepleierne har gått opp, boligprisene har gått ned, samtidig som rentene er de samme, sier analytiker Anders Lund i Eiendomsverdi til avisen. Han har laget «Sykepleierindeksen».

For året som helhet viser indeksen at en singel sykepleier med gjennomsnittlig lønn kun har mulighet til å kjøpe tre prosent av leilighetene omsatt på Oslo-markedet etter gjeldende boliglånsforskrift.

- Dette er en veldig liten prosentandel. Det viser at man sannsynligvis må ha en større egenkapital, og ikke bare en vanlig sykepleierinntekt for å få kjøpt leilighet, sier Eek til DN.