An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Nordvik & Partners saksøkes igjen

Kunde føler seg lurt av e-post.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
28. november 2017 - 11.12

(Finansavisen): Kort tid etter at meglerhuset tapte i Oslo tingrett, må Nordvik & Partners svare for nok et off market-salg i retten. 

Kent Plavnik har saksøkt eiendomsmeglerne Terje Tinholt og Kjell Magne Solli for å ha lurt ham til å kjøpe en Tjuvholmen-leilighet ved å gi urealistisk høyt prisanslag på den han skulle selge, skriver Finansavisen.

Leiligheten han skulle selge lå i Tidemands gate 3 på Frogner. De 176 kvadratmeterne i 2. etasje ble etter en befaring i fjor høst verdivurdert til 22 millioner kroner, både muntlig og skriftlig.

I vår ble leiligheten solgt, men bare for 17 millioner kroner. I forkant hadde Solli ifølge avisen solgt en leilighet til Plavnik-paret på Dyna Brygge 5, der Solli selv bor. Salgssum: 22,75 millioner kroner.

Ekteparet endte altså med å betale nesten seks millioner mer for den nye leiligheten enn de fikk for sin gamle.

E-post som lokket?

Paret forklarer ifølge Finansavisen at de ikke ville ha kjøpt på Tjuvholmen hvis de ikke var trygge på at leiligheten i Tidemands gate ville få samme pris, og krever nå meglerne for fem millioner kroner.

Solli sa i etterkant av Tidemands gate-salget at «vi tar på oss mesteparten av skylden», og erkjente at «vi bommet med prisantydningen».

Tjuvholmen-kjøpet fant sted i kjølvannet av en privat visning i januar. Etter visningen skrev Solli ifølge avisen en e-post til Plavnik: «Jeg har diskutert litt med Terje, og vi lander på at 23 millioner ikke er urealistisk for Tidemands gate».

Plavnik mener e-posten ble skrevet mot bedre vitende, og ifølge sluttinnlegget til Oslo tingrett for å få ekteparet til å legge inn et bud selger kunne akseptere.

De viser til at Tinholt 5. januar i år spådde et kraftig fall for boligprisveksten.

- Garanterte aldri

Nordvik & Partners hevder aldri å ha garantert en salgssum i Tidemands gate, og at det alltid er risiko forbundet med å kjøpe ny bolig før salget av sin gamle.

Meglerhuset trekker ifølge Finansavisen også frem flere eksempler på Tjuvholmen-salg som indikerer at Plavnik «mest sannsynlig ville kunne ha solgt og fortsatt kan selge seg ut av Dyna Brygge 5 til mer enn kostpris».

Å selge på Tjuvholmen for å bli boende i Tidemands gate var ifølge ekteparet likevel uaktuelt, da de mener det var uvisst hvor stort et slikt tap ville bli.

- Jeg har vært megler i 22 år, og dette er første gang jeg har blitt saksøkt. Grunnlaget er en prisvurdering gitt i et marked som var på vei rett opp, og et salg gjort i et marked på vei ned. Kunden mener jeg skal betale mellomlegget, sier Terje Tinholt i en kommentar til avisen.

Plavnik besvarte ikke Finansavisens henvendelser i går.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.