Eiendom

Nordvik & Partners saksøkes igjen

Kunde føler seg lurt av e-post.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
28. november 2017 - 11.12

(Finansavisen): Kort tid etter at meglerhuset tapte i Oslo tingrett, må Nordvik & Partners svare for nok et off market-salg i retten. 

Kent Plavnik har saksøkt eiendomsmeglerne Terje Tinholt og Kjell Magne Solli for å ha lurt ham til å kjøpe en Tjuvholmen-leilighet ved å gi urealistisk høyt prisanslag på den han skulle selge, skriver Finansavisen.

Leiligheten han skulle selge lå i Tidemands gate 3 på Frogner. De 176 kvadratmeterne i 2. etasje ble etter en befaring i fjor høst verdivurdert til 22 millioner kroner, både muntlig og skriftlig.

I vår ble leiligheten solgt, men bare for 17 millioner kroner. I forkant hadde Solli ifølge avisen solgt en leilighet til Plavnik-paret på Dyna Brygge 5, der Solli selv bor. Salgssum: 22,75 millioner kroner.

Ekteparet endte altså med å betale nesten seks millioner mer for den nye leiligheten enn de fikk for sin gamle.

E-post som lokket?

Paret forklarer ifølge Finansavisen at de ikke ville ha kjøpt på Tjuvholmen hvis de ikke var trygge på at leiligheten i Tidemands gate ville få samme pris, og krever nå meglerne for fem millioner kroner.

Solli sa i etterkant av Tidemands gate-salget at «vi tar på oss mesteparten av skylden», og erkjente at «vi bommet med prisantydningen».

Tjuvholmen-kjøpet fant sted i kjølvannet av en privat visning i januar. Etter visningen skrev Solli ifølge avisen en e-post til Plavnik: «Jeg har diskutert litt med Terje, og vi lander på at 23 millioner ikke er urealistisk for Tidemands gate».

Plavnik mener e-posten ble skrevet mot bedre vitende, og ifølge sluttinnlegget til Oslo tingrett for å få ekteparet til å legge inn et bud selger kunne akseptere.

De viser til at Tinholt 5. januar i år spådde et kraftig fall for boligprisveksten.

- Garanterte aldri

Nordvik & Partners hevder aldri å ha garantert en salgssum i Tidemands gate, og at det alltid er risiko forbundet med å kjøpe ny bolig før salget av sin gamle.

Meglerhuset trekker ifølge Finansavisen også frem flere eksempler på Tjuvholmen-salg som indikerer at Plavnik «mest sannsynlig ville kunne ha solgt og fortsatt kan selge seg ut av Dyna Brygge 5 til mer enn kostpris».

Å selge på Tjuvholmen for å bli boende i Tidemands gate var ifølge ekteparet likevel uaktuelt, da de mener det var uvisst hvor stort et slikt tap ville bli.

- Jeg har vært megler i 22 år, og dette er første gang jeg har blitt saksøkt. Grunnlaget er en prisvurdering gitt i et marked som var på vei rett opp, og et salg gjort i et marked på vei ned. Kunden mener jeg skal betale mellomlegget, sier Terje Tinholt i en kommentar til avisen.

Plavnik besvarte ikke Finansavisens henvendelser i går.