An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Ingen ville bite i det sure eple

Ville selge eplehage for 16,5 mill.

- Bommer du på pris, er det helt stille, sier Krogsveen-megler Eirik Norheim om nyboligmarkedet.

Illustrasjon: Atelier Oslo

Illustrasjon: Atelier Oslo

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
10. november 2017 - 12.24

(Finansavisen:) Det ubygde eplehageprosjektet i Oslo ble forsøkt solgt for 16,5 millioner, men uten napp gjør utbygger helomvending, skriver Finansavisen.

- Vi la det ut i midten av september og responsen har vært ganske rolig, erkjenner eiendomsmegler Eirik Norheim i Krogsveen til avisen.

I dag ligger det en enebolig og et uthus på den 1,5 mål store tomten med adresse Herregårdsveien 2 E på Ljan i Oslo.

I september ble eiendommen lagt ut for salg som et utviklingsprosjekt med godkjent rammetillatelse for oppføring av seks rekkehus. Det er Atelier Oslo som har tegnet prosjektet.

- Ikke aktuelt

Prisantydningen ble satt til 16,5 millioner kroner, og bak prosjektet står Østensjø Bygg og Eiendom, som eies av investor Øivind Schage Førde.

- Er det kommet noen bud?

- Det har vært snakk om bud på opp mot prisantydning, men da av en type avtale som ikke innebærer et rent salg. Ingen har vært villig til å betale 16,5 millioner i et rent salg. De som har vist interesse har primært vært interessert i å gjøre det til et felles prosjekt med eier, hvor nåværende eier bærer tomtekostnaden og den nye parten vil bære kostnaden ved bygging, men ikke har økonomi til å ta tomtekostnaden i tillegg. Det har ikke vært aktuelt for selger, sier Norheim til Finansavisen.

Vil ikke kutte 

Herregårdsveien 2 E på Ljan ble kjøpt av Trine Jøranli for 9,75 millioner kroner på slutten av 2015. I desember 2016 startet arbeidet med å søke om rammetillatelse for bygging av seks rekkehus på tomten hos Plan- og bygningsetaten.

Da var Oslo-markedet fortsatt brennhett og nyboligsalget var svært godt. Nå er situasjonen en ganske annen. Boligprisene i Oslo er ned 10,1 prosent fra toppen i april og nyboligsalget har bremset kraftig.

- Hvorfor ville utbygger selge i stedet for å føre opp rekkehusene selv?

- De har mange prosjekter gående og ønsket derfor å teste dette i markedet, sier Norheim til avisen. 

- Har det vært aktuelt å kutte prisen?

- Nei, 16,5 millioner er kravet.

Helomvending

Men med manglende respons i markedet, har utbygger nå gjort helomvending og bestemte seg i forrige uke for likevel å igangsette prosjektet i egen regi, forteller megleren til Finansavisen.

- Når blir det da salgsstart for rekkehusene?

- Vi håper å få lagt det ut nå i slutten av november, eller i starten av desember.

De seks rekkehusene har en størrelse på mellom 111 og 133 kvadratmeter og samlet salgssum på 46 millioner kroner. Snitt kvadratmeterpris blir på rundt 62.000 kroner.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.