Eiendom

Terje Tinholt frifunnet etter søksmål

Kent Plavnik nådde ikke frem.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Tidemands gate 3. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
19. desember 2017 - 15.50

I slutten av november skrev Finansavisen at Kent Plavnik hadde saksøkt eiendomsmeglerne Terje Tinholt og Kjell Magne Solli for å ha lurt ham til å kjøpe en Tjuvholmen-leilighet ved å gi urealistisk høyt prisanslag på den han skulle selge.

Dommen har nå falt i Oslo tingrett, og den lyder på at Solli, Tinholt og If Skadeforsikring frifinnes.

Kent Plavnik og konen Ebba Katarina M. Plavnik betaler 75.000 kroner i saksomkostninger til de frifunnede «innen to uker fra forkynnelse av dommen», heter det i dommen.

Fem millioner i rabatt

Leiligheten Plavnik skulle selge lå i Tidemands gate 3 på Frogner. De 176 kvadratmeterne i 2. etasje ble etter en befaring i fjor høst verdivurdert til 22 millioner kroner, både muntlig og skriftlig.

I vår ble leiligheten solgt, men bare for 17 millioner kroner.

I forkant hadde Solli ifølge Finansavisen solgt en leilighet til Plavnik-paret på Dyna Brygge 5, der Solli selv bor. Salgssum: 22,75 millioner kroner.

Ekteparet endte altså med å betale nesten seks millioner mer for den nye leiligheten enn de fikk for sin gamle.

Følte seg lurt av e-post

Plavnik viste ifølge avisen til en e-post han mener ble skrevet mot bedre vitende, og ifølge sluttinnlegget til Oslo tingrett for å få ekteparet til å legge inn et bud selger kunne akseptere.

De viser til at Tinholt 5. januar i år spådde et kraftig fall for boligprisveksten.

Nordvik & Partners hevdet aldri å ha garantert en salgssum i Tidemands gate, og at det alltid er risiko forbundet med å kjøpe ny bolig før salget av sin gamle.