Eiendom

Lunder kjøpte herskapshus for 40 mill.

Praktvillaen som bare ligger et stenkast unna det gamle utestedet Odeon, nå Olivia, i Homansbyen i Oslo er solgt. Kjøper er Jo Lunder.

Jo Lunder. Foto: Finansavisen

Jo Lunder. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
28. januar 2018 - 00.14

Tidligere fotballspiller, tidligere Ementor-sjef, tidligere VimpelCom-sjef, tidligere Ferd-direktør og fremfor alt tidligere Økokrim-knuser Jo Lunder er nåværende eier av Oscars gate 25 i Oslo, skriver Finansavisen.

Byvillaen som ble lagt ut for salg i august i fjor er solgt etter snart et halvt år i markedet. Selger, Bjørn Alexander Brem, måtte imidlertid ned i pris fra opprinnelig prisantydning på 48 millioner. 

Trolig har eiendommen ifølge avisen gått for rundt 40 millioner.

«Arkitektonisk skatt»

Eiendommen er på 387 kvadratmeter og står på en tomt på rett over ett mål. Boligen beskrives som et «enestående herskapshus i tudorstil med allé, ærverdig hageidyll, utleiedel, dobbelgarasje og fasjonabel beliggenhet» samt: «Arkitektonisk skatt av de helt sjeldne».

Byvillen er oppført i 1859 på det som omtales som en av byens beste adresser – Oscars gate bak slottet. Området omtales som urbant, populært og rolig med særdeles sentral beliggenhet.

«Konfidensielt salg»

Selger Bjørn Alexander Brem opplyser til Finansavisen at det var et konfidensielt salg, og at han ønsket å sjekke med eiendomsmegler før han kunne uttale seg om saken. Han ønsket ikke å opplyse om pris. 

Eiendomsmegler Fredrik Dyve, som hadde oppdraget sammen med Tom Johnsen, ønsket også betenkningstid før han kunne uttale seg om salget.

Jo Lunder besvarte ikke Finansavisens henvendelser.