Eiendom

Spillgründer bygger megahus i Tromsø

Tidligere Betsafe-gründer Christer Lavold (35) betalte 9,5 millioner for tomten i Tromsø. Nå skal han bygge en enebolig på 667 kvadratmeter.

Grønt lys: eneboligen i midten har spillgründer Christer Lavold fått rammetillatelse til å bygge i Heimdalvegen 8 A i Tromsø. Foto: Stinessen Arkitektur

Grønt lys: eneboligen i midten har spillgründer Christer Lavold fått rammetillatelse til å bygge i Heimdalvegen 8 A i Tromsø. Foto: Stinessen Arkitektur

Artikkel av: Eline Hvamstad
21. januar 2018 - 08.03

FINANSAVISEN: 35 år gamle Christer Lavold fra Tromsø var blant gründerne bak spillselskapet Betsafe, som ble solgt til svenske Betsson i 2011 for nær en halv milliard kroner.

Lavold satt den gangen på en eierandel på rundt 10 prosent og sikret seg dermed en betydelig gevinst fra salget av spillselskapet.

Som nylig omtalt i avisen Nordlys har Lavold nå store byggeplaner for en enebolig utenom det vanlige.

Kjøpte for 9,5 mill.

I fjor kjøpte Lavold Heimdalvegen 8 A i Tromsø. Tinglysningen viser at prislappen på tomten, som han kjøpte av Carina Falck Esaiassen, var på 9,5 millioner kroner.

Av korrespondanse mellom Lavold og byggesaksavdelingen i Tromsø kommune kommer det frem at det i dag står et uthus på eiendommen, som skal rives.

Deretter skal det bygges en bolig med bruksareal på 667 kvadratmeter, inkludert parkering og en leilighet på 29 kvadratmeter i første etasje.

Boligen, som det nå er gitt rammetillatelse for oppføring av, skal gå over to etasjer og hovedsakelig oppføres i tre, glass og betong, pluss ha takterrasse.

Formue på 43 millioner

Christer Lavold ønsker ikke å kommentere tomtekjøpet og byggeplanene til Finansavisen.

På spørsmål om hvor mye han venter å bruke på byggingen, svarer han at han ikke har oversikt over det på nåværende tidspunkt.

Ifølge ligningslistene for 2016 hadde Lavold da en formue på 42,6 millioner kroner, hans skattbare inntekt var på en halv million kroner og han betalte også rundt en halv million i skatt i 2016.

Han eier 100 prosent av Lavold Invest, som i 2016 hadde finansinntekter på 15 millioner kroner og et resultat før skatt på rett under 13 millioner kroner.

Det er arkitekt Snorre Stinessen i Stinessen Arkitektur som har tegnet eneboligen. Lavold henviser til Stinessen for kommentar om når byggingen er tenkt å starte.

– Vi håper å kunne starte til våren så snøen er forsvunnet og tælen er gått ut av bakken. Vi arbeider allerede med konkrete tilbud fra entreprenører og leverandører, sier Stinessen.