Eiendom

Stordalen sikrer seg 487 nye leiligheter

Petter A. Stordalen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Petter A. Stordalen. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
18. januar 2018 - 12.29

Petter A. Stordalens investeringsselskap Strawberry Living har inngått en ti år lang avtale med ALM Equity og Svenska Nyttobostäder om 487 nyproduserte leiligheter i Solna i Sverige. De nye leilighetene blir utleid gjennom Företagsbostäder.

I slutten av oktober i fjor ble Petter Stordalens Strawberry Living presentert som ny majoritetseier av Företagsbostäder. Selskapet leier ut moderne, møblerte og fullt utstyrte leiligheter til firma og deres ansatte.

Ved overtakelsen hadde selskapet 1400 leiligheter i Stockholm, Linköping, Göteborg, Helsingborg, Lund og Malmö. Den nye avtalen, som nå presenteres, gjør at man øker til 1926 leiligheter.

- Stockholmsregionen er motoren i nord-Europa. Det flyter over av innovasjon, selskapene spretter opp og næringslivet kjører på. Skal det kunne fortsette, så krever det løsninger på den boligsituasjonen vi ser i storbyene våre. Vår ambisjon er at Företagsbostäder skal være aktøren som tilbyr løsninger. De 487 nye leilighetene vi nå kan tilføre markedet blir et tilskudd som blir enormt velkomment, sier Petter A. Stordalen, eier av Strawberry Living.

De nye leilighetene er allerede i produksjon, og de første kommer til å være innflyttingsklare i andre kvartal 2019. De siste er klare i førte kvartal 2020.

- Stockholm vokser så det knaker, ikke minst i Solna. Jeg er derfor utrolig glad for at vi nå kan øke vår leilighetsportefølje så kraftig som vi gjør. Dette er etterspurt av våre firmakunder, og jeg liker å kunne innfri deres ønsker, sier Charlotte Dellblad, administrerende direktør i Företagsbosteder.

Prosjektet består av gjennomførte ettroms-, toroms-, treroms-, og noen fireromsleiligheter. Leilighetene ligger to minutter fra Västra Skogens T-banestasjon i Solna. Beliggenheten gjør at gjestene kan ta seg til T-Centralen på bare syv minutter, Kista på ti minutter, og Solna på to minutter.