Eiendom

Swedbank: Skråsikker på myk landing for boligprisene

En omlegging av boligprisindeksen viser at det står mye bedre til med boligprisene enn man har trodd, mener Øystein Børsum. 

Illustrasjon hentet fra brunvollkvartalet.no.

Illustrasjon hentet fra brunvollkvartalet.no.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
25. januar 2018 - 08.14

I desember varslet Eiendom Norge at den offisielle boligprisstatistikken skal utarbeides på en annen måte enn tidligere, og forrige uke ble de de reviderte boligtallene publisert i henhold til den nye beregningsmetoden, skriver DN. 

- Dette mener vi er kjempeviktig, og så langt ser det ikke ut til at så mange andre som har sett det, sier sjeføkonom Øystein Børsum i Swedbank, til avisen.

- Den reviderte beregningsmetoden viser en kraftigere oppgang i prisene i Oslo gjennom 2015 og 2016, og så viser den at toppen kom før det som tidligere er rapportert. Toppen var ikke april, men i februar i fjor, ifølge de nye tallene. Og nedturen deretter har vært litt brattere, sier Børsum, ifølge avisen.

Eiendom Norge frem til nå målt utviklingen i boligprisene i 92 områder på månedsbasis, men på grunn av få transaksjoner i enkelte områder har dette nå blitt omgjort til syv regioner i stedet.