Eiendom

Andreassen: Det er en skandale, de bruker milliarder på Norges dyreste tomt

Jan L. Andreassen - Foto: Finansavisen

Jan L. Andreassen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
28. februar 2018 - 14.38

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika Gruppen synes det er deprimerende å følge med på debatten om Stortingsgarasjens kostnadsoverskridelser.

- Fokuset på Stortingspresidenten som person er bare så altfor typisk for de fleste politiske debatter i landet. Det er ikke personen Olemic Thommessen som er interessant – det er systemet. Et system hvor vi bruker – helt unødig – et utall milliarder av kroner på å opprettholde 169 arbeidsplasser på Norges dyreste tomt, skriver Andreassen på sin blogg.

Han mener alt kunne vært flyttet ut til en skyskraper på et jorde nær Gardermoen for noen få hundre millioner.

- Nei, vi må endre systemene. Flytt Storting og regjeringskvartal til landlige omgivelser. Det offentlige ville spare milliardbeløp i investeringer og millionbeløp i driftskostnader. Til sammenligning legges det meste ned i distriktene hvis det er noen få slanter å spare. Skandalen er ikke byggeprosjektet. Skandalen er systemet som skaper en stri strøm av milliardoverskridelser i Oslo Sentrum, slår sjeføkonomen fast.

- Skandalen er at mens resten av Norge må snu på skillingen er Stortingets og Regjeringens driftsutgifter for hellige kuer å regne. Flytt Stortinget langt avgårde. Det er på tide at også rikspolitikken merker vår tids disruptive krefter, avslutter Andreassen.